Lakridsmarengs med hindbærdrys - nem opskrift

Anmeldelse af Nomi højstol

 photo IMG_7843_zpsdab56f81.jpg
 photo Collager2_zps64f612fb.jpg

 Facts om Nomi:

Som jeg skrev om tidligere, så skulle vi teste Nomi stolen fra Evomove.  Stolen er designet af Peter Opsvik, som også er designeren bag Trip Trap stolen. Stolen kan anvendes helt fra spæd og op til teenagealderen. For de helt spæde er der mulighed for at sætte en skråstol på selve stammen. Skråtolen kan indstilles i forskellige vinkler, med mulighed for at næsten liggende stilling. Lige præcis den feature kan jeg rigtig godt lide, da der så er mulighed for at samle hele familien rundt om bordet til måltiderne, selvom man har et helt lille barn. Derudover er Nomi som en af de eneste højstole på det danske marked sikkerhedsgodkendt efter den nyeste EU standard (EN14988-1:2006+A1:2012), som bl.a. stiller strengere krav til bøjlen

Alle materialerne i Nomi stolen er i øvrigt bæredygtige og genanvendelige.

Vores oplevelse med Nomi

Noget af det første jeg opdagede var, hvor utroligt simpelt det er at indstille stolen efter børnenes højde. Man drejer bare på et håndtag og justerer som man vil uden brug af værktøj. Super fedt for sådan en som mig, der ellers sjældent husker at gøre det. Derudover er den nem at rengøre med en klud, og der er ikke så mange kanter, hvor snavs kan sætte sig.

V har godkendt den. Der har ikke været et eneste lille pip af brok over, at skulle væk fra hendes gode gamle højstol. Hun er faktisk ret stolt over at side i den, og som regel plejer hun ikke at være tilbageholdende med modstand overfor nye ting. Stolen står stabilt på gulvet, så man er ikke i tvivl om, at sikkerheden er i top.

En lille ekstra ting jeg vil tilføje er, at stolen kan hænges op på bordet, mens man gør gulvet rent. Der er sat små gummidutter under sædet, som gør at den ikke ridser bordpladen. Det er faktisk meget rart, når man har børn der (stadig!) taber mad på gulvet.

Jeg tror dog ikke, vi ville bruge den frem til teenagealderen. Jeg har selv prøvet at sidde i den, og jeg synes sædet er for lille til min behind (og jeg vil ikke mene, jeg har en stor en). Men udover det er ryglænet rart at læne sig op ad, og jeg sidder bedre på Nomi stolen end vores anden højstol, som i princippet også skulle kunne bruges til teenagebørn.

Selve designet passer godt ind i vores stue, og jeg forestiller mig, at med de mange muligheder for at vælge og kombinere farve på både sæde/ryglæn og selve stammen, så kan den passe ind de fleste steder uanset ens stil. Vi har, som I kan se, valgt en hvid stol med en stamme i massivt eg. Vi valgte ikke at få pude med, da jeg netop ikke syntes, det passede sammen med vores øvrige møbler.

9 kommentarer

 • Den er virkelig fin – er ved at overtale H til at S skal have den, men det går ikke helt efter planen 🙁
  Lige et helt andet spørgsmål – i hvilket program laver du collagen?
  Ha´ en dejlig dag S!
  /Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Haha Nina, den situation kan jeg godt sætte mig ind i 🙂
   Jeg laver collager i Picasa 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er vist en situation alle kvinder kan sætte sig ind i ;/
   Tak – “min picasa” driller så ville lige høre om du brugte et andet 🙂
   God dag til jer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia j

  Den ser fin ud og det hør V. Også

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Tak 🙂 Den er altså også rigtig god, og vejer ikke så meget, når den skal rykkes rundt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god anmeldelse 🙂 Jeg har projektopgave og vil gerne havde så mange som muligt til at svare på min undersøgelse. Du må meget gerne svare på den, og dele den. På forhånd tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god anmeldelse:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakridsmarengs med hindbærdrys - nem opskrift