Hjemmelavet konfekt med lakrids og frysetørret hindbær

Hudpleje uden parfume og miljøskadelige stoffer

DermaBilleder lånt af Derma. Mine egne vender sig af mystiske årsager når jeg uploader. Drillenissen er vist på spil

dermaFor efterhånden et par uger siden var jeg inviteret til en aften i selskab med Derma, Astma-Allergi Danmark og Svanen. Jeg havde fået lov at invitere en veninde med til en fantastiske aften på Hotel STAY, hvor vi hørte en masse kloge ord, spiste lækker mad og drak bobler. Det var et virkelig godt tilrettelagt event, og jeg fik mange gode ting med der fra, som jeg vil have med i tankerne, næste gang jeg køber hudpleje.

Nu ved jeg allerede lidt om emnet gennem mit tidligere arbejde, men der blev gået mere i dybden med selve mærkningsordningerne her. Der blev blandt andet talt om, hvor vigtigt det er at holde sig fra de miljøskadelige stoffer under graviditet, da det fx allerede er her pigefostres æganlæg dannes. Og det er altså de æg, hun skal reproducere sig selv med og der dannes ikke nye æg efter fostertilværelsen, hvilket gør den periode til den skrøbeligste i vores liv. Mange af de her stoffer kan også påvises i fostervandet, fordi stofferne overføres gennem moderkagen.

En anden udbredt misforståelse er, at æteriske olier er bedre end parfume, når vi taler om allergi, men mange af dem er faktisk mindst lige så allergifremkaldende som parfume.

Det skal selvfølgelig siges, at jeg ikke er fuldstændig hellig, hvad angår parfume og parabener, og jeg brugte også produkter, der indeholdt dette, da jeg var gravid. Men jeg tænkte samtidig over, at jeg ville minimere det mest muligt (det gør jeg stadig).

Eftersom huden er vores største organ, er det derfor oplagt at vælge en bodylotion, som er Svanemærket og har den blå krans fra Astma-Allergi Danmark. Og det er så her Derma kommer ind i billedet, for de har begge mærkningsordninger plus en tredje. Derma var nogle af de første i Danmark, som kæmpede med at få deres produkter gode nok til at få de her mærkninger (hvilket VIRKELIG ikke er nemt), og samtidig er prisen faktisk meget rimelig.

Mine yndlingsprodukter fra Derma er deres Family bodylotion og deres Woman renseservietter til ansigtet, når jeg er for træt til at stå med min vatrondeller om aftenen.

I kan I øvrigt læse mere samt få gratis rådgivning hos Astma-Allergi Danmark og Miljømærkning Danmark

Et andet nyttigt link får I her. Det er en liste over de 26 særligt allergifremkaldende stoffer.

Det blev lidt langt og måske lidt rodet. Men jeg håber det giver mening? I morgen skal jeg aflevere to opgaver, som jeg har knoklet med det sidste lange stykke tid. Det bliver fantastisk at slippe dem. Så mangler jeg kun en mere inden jul, og så er det læseferie!!!


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet konfekt med lakrids og frysetørret hindbær