Fri med børnene

Sundt slik drysset med lakrids, hindbær og kokos

Sundt slik

Som jeg skrev om her, så skruer vi ned for sukkeret her i januar efter en december hvor vi alle stoppede os med usunde ting. Så fredag aften lavede vi sundt slik – nemlig havregrynskugler med dadler, og det blev en større succes, end jeg husker dem fra tidligere gange, vi har lavet dem. Jeg ændrede også lidt på opskriften, så måske det var det, der gjorde tricket.

Sådan laver du sundt slik

Vi brugte:

  • En pakke friske dadler ( ca. 600 g uden sten)
  • 50 g mandler
  • 2dl havregryn
  • 1 dl ren kakaopulver

 

Først hakkes det (for at skåne stavblenderen), så blendes det ellers røres. Så rulles det til en lang pølse (måske flere). Og hvis der er tid, vikles ind i husholdningsfilm og sættes i køleskab for at gøre det hårdere.

Til sidst skæres de i skiver og rulles til kugler. Vi rullede dem i forskelligt drys for at få det til at se indbydende ud. Børnene var nemlig lidt skeptiske.

Vi rullede dem i lakridspulver, frysetørrede hindbær, kokosmel, ren kakaopulver og så et par enkelte i tivolikrymmel, bare for at bryde reglerne lidt 😉

Min favorit var lakridskuglerne. De smagte over al forventning. Jeg har før brugt lakridsrodspulver fra, men denne her var noget bedre smagsmæssigt!

 photo blog2_zpsorglp9vk.jpg


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fri med børnene