Soft Gallery udsalg 60%

Cykler til børn

cykler til børn

Folke har længe ønsket sig en ny cykel. Vi måtte stoppe med at cykle til og fra børnehave, fordi den gamle var for lille til, at det føltes forsvarligt (synes jeg). De små hjul kunne nemlig knap nok transportere ham over et lyskryds, før det blev rødt. Og det gjorde både ham og jeg utrygge.

Nu er han så startet i skole, og vi havde aftalt, at han derfor skulle have en alderssvarende cykel, som skulle stå klar til første skoledag. Vores første tanke var at købe en billig cykel hos T. Hansen, men de vejede 16 kg, hvilket nærmest er det samme som ham selv, så vi fandt ud af, at der måtte ofres lidt mere.

Vores krav var, at den måtte veje omkring de 10 kg, og der SKULLE være fodbremse. Det var lidt svært at finde et stort udvalg af cykler til børn med fodbremse – især hvis det skulle være en mountainbike, som var hans store ønske. Men det lykkedes, og vi fandt en cykel fra Raam, som har både fod- og håndbremse og som ikke vejer en krig. Kildemoes var altså også højt på min liste, men jeg må jo nogle gange afgive lidt kontrol, og derfor fik Thomas lov at styre slagets gang. Men se også lige hvor stolt og glad Folke er for den nye cykel. Den er da for sej!

En ting som jeg fortryder er helt klart, at vi købte den gennem en webshop. Generelt tror jeg bare det er bedst at købe den hos cykelhandleren, så den kan blive indstillet korrekt, og man får den helt samlet og klar til kørsel ved køb. Og jeg er ellers stor fan af e-shopping normalt 😉

Men T insisterede på at spare et par hundrede ved at købe den hos Cykel-fix. Sjældent har jeg oplevet så dårlig service. Noget som nemlig var ret sejt ved den cykel, der var afbilledet på deres webshop var, at der var hvide dæk. Vi fik så med sorte dæk, en forkert støttefod og der manglede reservedele for at kunne samle cyklen. Øv! Og det tog mange dage med opkald og mails, uden at kunne komme i kontakt med dem. Til sidst fik vi en mail om, at de beklagede. Men ingen forslag til en løsning. Så måtte vi skrive igen, for telefonen tog de ikke. Men deres svar var, at man kunne altså ikke regne med at få cyklen, som den så ud på billedet, for de producerede slet ikke de dæk længere! WTF! Og hvad lige med de ting, der mangler??

Øv jeg ville altså gerne have brugt 200 kr. mere for at få en god service og være sikker på at få en cykel inklusive alt. Oveni har Thomas altså brugt flere timer på at samle cyklen. Så et lille tip – hold jer til at købe cykel i en rigtig butik medmindre I på forhånd har gode erfaringer med en særlig webshop. En børnecykel koster alligevel omkring de 3000 kr., så der forventer jeg altså også en god service med i prisen.

Det hele betød, at han ikke kunne få den med i skole, som han havde glædet sig til, fordi i måtte afvente svar omkring de åndssvage dæk og reservedele! Mega surt opstød fra mig, men det var nu rart at få det ud.

Hvad har I gjort jer af overvejelser omkring cykler til børn? Køber I billigt, brugt, nyt, dyrt?


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

8 kommentarer

 • Maria

  Sikke en fiiin Cykel men træls med den dårlige service 🙁 Er selv på jagt efter en cykel til Frode men synes dælme det er svært! Sjovt med de hvide hjul – det har Clara på sin Cykel og derfor vil Frode også gerne have det men det er ikke nemt at finde!
  Synes der er SÅ mange fede pige cykler men det halter lidt på drengesiden synes jeg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja det synes jeg også, Maria. Vi fandt mange fede, men så var de uden fodbrems, og det ville vi altså have, når han cykler så trafikerede steder.
   Skal Frode op i en 20″ eller 18″?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor er han bare mega sej!

  Nu har vi lige lidt tid endnu, før der skal købes cykel til Lily Marie, og det bliver en løbecykel i første omgang;-)

  Men skal selv have ny cykel her nu, og den bliver også købt ved vores lokale cykelhandler. Det er dælme rart, at man får hjælp til at justere, og efterfølgende kan komme forbi og få lavet småting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja lige præcis Katrine. Jeg gør heller aldrig det her igen. Så hellere støtte vores lokale cykelmand 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er mega flot og det er hans hjelm også. Jeg har lige købe den samme til min søn, bare med et andet skin. Han skal have den i fødselsdagsgave, men så lige Tænks test den anden dag. Hvd er din erfaring med den? Er den meget varm? Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Jeg har ikke set Tænks test. Er den ny? Jeg synes hjelmen er virkelig god, og vi har ikke haft problemer med, at den var for varm. Han knuselsker den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Æv hvor er det dårlig service!
  Vi købte også Truttens cykel i en almindelig cykelbutik, så vi kunne få den prøvet, være helt sikker på størrelsen, og så den var samlet og blev spændt efter.
  Derudover kan jeg selv huske, hvor stort det var, når jeg var med min far ude at købe ny cykel, så den oplevelse ville jeg gerne give videre til ham.
  Så faktisk, selvom jeg normalt netshopper alt, så gjorde vi netop ikke det her.
  Vi har også købt en ret dyr cykel til ham – netop også pga vægten, som er vigtig, når de ikke er større.
  Jeg ville egentlig have fundet en dyr cykel brugt på dba.dk men der dukkede ikke rigtigt noget op – ellers synes jeg nemlig, det er den bedste løsning, fordi de jo netop ikke bruger cyklen i ret lang tid, før de vokser fra den.
  Men hvor er han sej på den nye cykel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Tak Lisbeth 🙂 Og ja, jeg ville også have købt brugt på DBA, men jeg kunne heller finde den rigtige. Så måtte vi give fuld pris, og så håber jeg ikke kan vokser fra den lige foreløbig. Og tillykke igen med fødselsdagen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soft Gallery udsalg 60%