Flyverdragt i størrelse baby #luksus vs. budget

Nye boller på suppen – hjemmets gøremål

sunde burgerbollerDer har været gået lidt brok i den herhjemme på det sidste – omkring mad og indkøb. Det er sådan, at selvom vi på ingen måde har millimeterdemokrati herhjemme, så fordeler vi de ting, der skal gøre imellem os, så man ligesom har ansvaret for det hver især. Ellers bliver det nemlig ikke gjort. Jeg står for eksempel for al tøjvask og hvad dertil hører, økonomi og rengøring af badeværelserne og flere andre ting. Thomas står for indkøb og støvsugning og så videre. Hvis jeg ikke kan nå tøjvasken, så er det altså ikke sådan at T ikke vil hjælpe. Men det er mit ansvar at sørge for at minde ham om at sætte en vask over, hvis jeg ikke kan nå det.

Det lyder måske ekstremt firkantet, men jeg har det godt med, at det hele er sat i system, og så er vi (næsten) sikre på, at intet bliver glemt. Men altså … her på det sidste har vi tit stået med tomt køleskab mandag morgen, og så er det altså ikke nemt at skulle smøre madpakker. Og endnu mindre fedt at stå og riste pinjekerner og lave bulgursalat til madpakken kl. 7 om morgenen, fordi det er det eneste man kan bikse sammen. Så jeg har brokket mig lidt, hvilket selvfølgelig er sindssygt nederen at høre på, så Thomas foreslog at vi byttede lidt rundt. Så nu står jeg for planlægning af madplan og indkøb, og han tager så rengøring af hele lejligheden (WIN!!).

Jeg glæder mig faktisk, og har besluttet, at der skal nye boller på suppen forstået på den måde, at der også skal prøves en masse ny mad. Så jeg har været omkring Madbanditten og Vanløse Blues for at finde inspiration og har allerede lavet to nye retter bare i dag!

Den har derfor stået på rødbedemuffins til eftermiddagssnack og nogle meget anderledes, hjemmelavede, sunde burgerboller. De var lækre! Og selvom Thomas var mega skeptisk, så var han fuldstændig vild med burgerbollerne. Muffins’ne har han dog været for mæt til, de gange jeg har tilbudt 😉

Hvordan gør I hjemme hos jer – altså med alt det praktiske?


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

8 kommentarer

 • Linnea

  Jeg voksede op i et hjem, hvor min mor stod for alting, på trods af, at mine forældre boede sammen, indtil jeg blev 18 år. Den “fordeling” ville jeg aldrig selv kunne leve med, så derfor lavede vi fra start en meget klar fordeling, da jeg flyttede sammen med min kæreste.
  Jeg tager mig af økonomien, laver madplan og køber ind. Han laver aftensmad og står for det meste rengøring. Dog tørrer jeg støv af – det gider han ikke 😉 Tøjvask deles vi rimelig ligeligt om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Nej det kunne jeg heller ikke leve med 🙂 vi tager støv med støvsugeren haha!! God weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Fordelingen er også meget klar hos os. Tobias står for madlavningen (da han er hurtig og vildt kreativ/opfindsom med hvad vi lige har) indkøbene står nemlig.com for og det har reddet vores hverdag. Og så har vi rengøringshjælp – og jeg ville ikke leve uden! Hver anden uge, hvilket gør at vi har råd til det (og prioriterer det!) Så står jeg for tøjvask og rengøring/oprydning. Og jeg henter for det meste ungerne. Alt i alt en virkelig god fordeling der virker, men det var også en proces at nå her til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja det kan være lidt af en proces, men rart når man endelig finder en fordeling, der passer alle parter 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hjemme hos os laver J helt klart mest i hverdagene! Han henter børn hver dag og laver aftensmad stort set hver dag. Jeg handler ind, planlægger aftensmad, arrangerer legeaftaler (som han så faktisk eksekverer, fordi jeg er på arbejde) og gør klar til næste dag. Vasketøjet deler vi 60/40. Jeg lægger altid på plads, han sætter altid over og lægger sammen. Ophængning deles vi om. Rengøringen har vi outsourcet 🙂 Og derudover så ordner han også alt på huset. Det der håndværksagtige…

  Han arbejder 30 timer om ugen, jeg arbejder 40+.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Lyder som en god løsning. Jeg kan godt lide at mændene er med til at ordne tingene derhjemme. Jeg kender mange, som står med hele slæbet selv. Det kunne jeg ikke 😉 Det må være dejligt med rengøringsdame 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Vi gør faktisk det helt samme som jer. Og efter et godt stykke tid med elendig mad (det var vi alle enige om, ha ha), så tog jeg over på den front. Og det går godt. Min kæreste står så for alt muligt andet husligt, bl.a. opvask og tøjvask (alt inklusiv). Det er så rart ikke at skulle diskutere de lidt mere trælse ting.. Jeg overvejer dog kraftigt lidt hjælp udefra til rengøringen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja det er nemlig rart at slippe for diskussionerne. Havde vi råd, ville jeg også gerne have rengøringshjælp, men det har vi ikke som det ser ud nu 🙂 Men problemet er så også det med at rydde op inden rengøringen kommer. Der mangler vi lige lidt rutine før sådan noget kunne lade sig gøre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flyverdragt i størrelse baby #luksus vs. budget