Et smukt julebord

Hvornår er man højgravid

Ja, hvornår er man egentlig højgravid? Der er sikkert en definition af det, og i mine tidligere graviditeter ville jeg 100% sikkert have googlet det. Jeg brugte meget af min tid på diverse gravidfora og på at google alt om graviditet, baby og fødsel, men det har der ikke rigtig været tid eller lyst til denne gang.

Vi har rigeligt at se til med lejligheden, en børnehave der har fungeret virkelig virkelig skidt (men som heldigvis har vendt skuden), en dreng der er startet i skole, og nu begynder at se livet fra den lidt hårdere side. Han bliver hærdet på nogle punkter, man som mor godt kunne udskyde i mange år endnu. Skolelivet er virkelig noget andet en den trygge børnehave, han gik i. De historier han kommer hjem og fortæller, kan godt knuse ens moderhjerte en lille smule.

Men tilbage til det med at være højgravid. I går nat følte jeg ret pludseligt, at jeg var nået til det punkt. Jeg er blevet småsløj med forkølelse, og eftersom der ikke er så meget plads i brystkassen længere, måtte jeg sidde stablet op for at sove. Jeg følte simpelthen ikke jeg kunne få luft, når jeg lå ned. Det var ret ubehageligt. Jeg har også fået overordentlig svært ved at rydde op herhjemme, og stønner som en gammel dame, når jeg skal bukke mig ned, vende mig i sengen osv. Jeg føler mig generelt ret ucharmerende og besværet. Naboerne i vores opgang er nok heller ikke i tvivl om, at det er mig, der er på vej op til fjerde, når jeg kommer hjem. Det er virkelig blevet tungt.

Udover at jeg skulle sidde op og sove, så valgte overboen også at holde fest. Og bevares, det skal han virkelig have lov til. Det er heldigivis ikke noget, der sker så ofte, og vi har jo selv valgt at bo i lejlighed. Men efter flere nætter med meget lidt søvn (jeg sover dårligt, når jeg ikke har T hjemme), så havde jeg glædet mig til at sove igennem. I vores bygning er der så lydt, at jeg ligefrem kan høre, når han bruger børsten på badeværelset ovenpå. Og hans stue ligger over vores soveværelse, så jeg følte næsten jeg var med i festen 😉

Børnene er heldigvis meget meget søde og forstående i de her dage, og de har virkelig gjort deres bedste for, at vi er kommet igennem dagene, hvor T ikke har været hjemme, og hvor jeg har haft rigtig mange plukkeveer. Så det er virkelig noget nemmere at være gravid den her gang, end sidst, hvor F kun var fyldt et år, og ikke rigtig forstod det der med at tage hensyn.

Nu ser jeg bare frem til min juleferie, som starter mandag aften. Dagen i går gik med at få hentet de sidste julegaver i butikkerne og på at spise æbleskiver hos gode venner og ønske god jul. Posten var her desværre om morgenen med nogle julegaver til børnene, men i stedet for at ringe på, lagde han en seddel i postkassen, om at vi jo desværre ikke havde været hjemme (det var vi!!). Og efter at have været på posthuset fredag, hvor der var 43 numre før mig, så når jeg ikke på posthuset før jul, for det kan jeg altså ikke presse ind i en dag, hvor jeg også skal på arbejde og nå hjem og lave mad. I dag skal vi lave endnu mere børneværelse, og mandag skal jeg på arbejde, inden vi endelig kan holde nogle dage fri – dog med eksamenslæsning ind i mellem.

Thomas og jeg blev i øvrigt overrasket med en uventet gave forleden fra en ny hjemmeside, der hedder Goodtimes, som sælger sådan nogle gavekort til diverse oplevelser. Gaven var et slotsophold for to, og vi har allerede booket det mellem jul og nytår, hvor mine forældre så tager børnene. Vi har faktisk ikke været på sådan en romantisk getaway i de syv år, vi har været forældre, så det var ret kærkomment at få sådan en gave, inden barn nummer tre kommer til verden. Jeg glæder mig til at kunne skrive om noget, der forhåbentlig er lidt mere positivt end den sidste tids lidt brokkende indlæg.

 

 


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

10 kommentarer

 • Åhhh jeg er “kun” i uge 28 og jeg føler mig allerede højgravid. Pruster og stønner, plukkeveerne river og flår i mig, og hun sparker allerede op i ribbenene, kan ikke længere ligge på ryggen i alt for lang tid, tisser konstant etc etc….. Får helt sved på panden ved tanken om at der er 3 måneder igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja det kan jeg godt følge dig i. Jeg synes også der er lang tid igen. Men lige nu er det meget godt, at der er lidt tid, for min far er lige blevet indlagt, så det er rart at have lidt tid til at være der for min mor imens vi venter på at finde ud af prognosen. Han er i øvrigt på NIA på OUH. Kender du nogle af sygeplejerskerne der?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja men hun er lige rejst der fra for at læse medicin i kbh.

   Kan næsten regne ud at det er alvorligt når han ligger på NIA. Håber ikke det er alt for alvorligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja det er ret alvorligt. Børnene var alene med ham da det hele skete, så vi kender ikke rigtig til forløbet, for de var lidt i chok. De kan ikke fortælle os så meget endnu, men vi håber på at få flere svar de kommende dage. De virker utroligt søde og kompetente på den afdeling – heldigvis

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Århhh for fanden altså Signe. Krydser så meget fingre. Sig til hvis du er i Odense og har brug for en pause så stiller jeg gerne op til en kop kaffe :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Tak Camilla. Jeg håber virkelig også det går godt, og at han er sig selv når han vågner. Den her fandens uvished er svær at holde ud. Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske det var ret godt, at vi droppede svømmeturen i dag – for os begge! Du trænger til ro og hvile, søde Signe. Jeg har sovet mega meget i dag. Fik en lur fra 14.30 til 16.30 med M, og det hjælper alt sammen. I dag mærker jeg nærmest ingen plukkeveer for første gang i mange dage. Lyt til dig selv<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja du hr ret. Jeg har faktisk også nydt både at få lavet lidt herhjemme, men OGSÅ at jeg kunne slappe af og have hyggetid med børnene, hvor vi har både spillet spil, og malet og en hel masse. Det har de også trængt til 🙂 Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhr..det er hårdt at være gravid med nr 3. Man glemmer alle de påbud man gik op i ved 1 graviditet om ikke at overanstrenge sig mv…men hvem skal eller tage sig af børnene og alle de andre ting

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Præcis:) og vi har ikke den der hjælp i hverdagen, så der er ikke nogen til lige at aflaste. Men vi har jo selv valgt at bo langt væk fra mine forældre, så på det punkt kan jeg ikke rigtig brokke mig. Da jeg var barn spiste jeg to gange om ugen hos mine bedsteforældre, og de hentede mig også minimum en gang om ugen i børnehaven. Det må være virkelig rart, hvis man havde den mulighed 🙂
   Rigtig god jul til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et smukt julebord