Terminsdag

Spaghetti meatballs i vegetarisk udgave

Måske ikke den mest fotogene ret, men alligevel vil jeg dele opskriften på de vegetariske meatballs, for den var rigtig god i forhold til at pifte en kedelig vegetarisk hverdagsret som spaghetti med tomatsauce op, og ikke mindst perfekt i forhold til også at få tilført proteiner til den vegetariske kost.

 photo vegetarian meatballs_zpslm3sqvai.jpg

Jeg lavede det i går aftes, og det blev rigtig godt.

Ingredienser:

  • 2,5 dl grønne linser
  • 250 g champignon eller andre svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk rødvin
  • 2 spsk soya
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Salt, peber, oregano

 

Tænd ovnen på 180 grader. Kog de grønne linser i 10 minutter, så der stadig er bid i, og rens svampene imens.

Hæld vandet fra linserne og blend dem med svampene. Svits hvidløgene på en pande og hæld svampe-linse-blandingen på panden og steg et par minutter under omrøring. Hæld derefter rødvinen på og steg til det er fordampet. Tilsæt derefter soya og grøntsagsbouillon og steg igen til det er fordampet. Lad køle lidt af

Når det er tilpas afkølet, kan du forme bollerne og bage dem i ovnen omkring 30 min eller til de er gyldne. Jeg smurte min silikone muffinsform med olie og puttede bollerne deri, så de holdt sig samlet. Det passede med ca 10 vegetariske “kødboller”.

Server evt. spaghettien med tomatsauce og meatballs ovenpå i et stort fad og drys med parmesan og basilikum.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terminsdag