Shop Black & White på budget

Kolonihavekøb. Change of plans

kolonihavekøb
Det er ikke en hel nem proces, det med at købe en kolonihave. Flere steder forventes der penge under bordet, og i vores tilfælde forventedes der en kontant handel. Altså vi snakker cool cash, og det havde vi det ret svært med, når man tænker på, hvor stort et beløb det drejede sig om. For det første advarede foreningen direkte imod det, og for det andet var vores bank slet ikke med på ideen.

Og vi gik og fik en dårlig mavefornemmelse med det. Så vi sprang fra. Desværre, for foreningen var simpelthen så hyggelig, og vi havde allerede mødt nogle søde folk derude. Men når banken ikke er med på ideen, så må vi altså vælge at lytte til dem.

Heldigvis er der ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Er det ikke sådan man siger? Så i løbet af weekenden så vi annoncer igennem igen og fandt hele to kolonihaver, som var i ok stand, lå i vores ønskede beliggenhed, og som var inden for vores budget. Og vi har allerede været ude at se dem.

Jeg kan få det lidt dårligt over, at vi var så desperate, at vi var tæt på at gå imod vores mavefornemmelse, bare fordi vi var så opsatte på at få et hus. Vi tænkte, at det var meget svært at købe et hus til omkring de 200.000 kr., men med lidt tålmodighed er det faktisk ikke umuligt. Så mit råd til andre, der kigger er at have is i maven. Det skal nok lykkedes, og det tror jeg også, det gør for os. Jeg har i hvert fald fået en god mavefornemmelse, og jeg håber den holder stik.

I øvrigt er der forskellige ting, som er gode at sætte sig ind i hos de forskellige foreninger ved et kolonihavekøb. Det må blive til et andet blogindlæg. Men hey, kryds lige fingre for at det lykkedes for os denne gang, ikke? Jeg håber I har lyst til at følge med i vores lille føljeton om kolonihavekøb.

Hvis I selv går og overvejer, om I skal springe ud i kolonihavekøb, så kan jeg anbefale jer at kigge på denne side. Her står der en masse brugbar viden, og hvis man først har besluttet sig for et område, kan man søge på alle foreninger i et bestemt postnummer. På den måde opdager man måske foreninger, som man ikke vidste fandtes.

 

9 kommentarer

 • Line

  I min kolonihave research faldt jeg ovrr din blog, og gad godt læse mere både om Jeres meget fine kolonihave og om hele processen. Har du allerede skrevet et indlæg om hvor I ledte mv? Ville være en kæmpe hjælp til en kolonihave rookie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor ærgerligt at sælger var den type! Det er altså lidt for suspekt, når det går uden om banken med bolighandler (som det jo er) og den størrelse beløb. Men det havde været endnu mere ærgerligt at købe katten i sækken og så være helt og alderes uden rettigheder ift. sælger. Krydser fingre for jer og for en bedre handel i fremtiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Præcis Stine. Jeg er også glad for, at vi ikke gjorde det. Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Undskyld, 200.000 kroner? Seriøst? Oh my, der må være langt fra Fyn til Sjælland – Jeg anede ikke, en kolonihave kunne koste så meget! 😀 Min far har lige købt en kolonihave med en grund på 400 kvadratmeter (med hus) til 2.000 kroner. Haha, hvor er det vildt 😀 Rigtig meget held og lykke med jagten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Hahaha! Det er faktisk billigt herovre 😀 Men dem jeg kender fra Fyn og Jylland er også i chok, når de hører det. På den anden side er huset jo som et sommerhus 16 minutter fra København, så på den måde er det jo billigt. Der er stort badeværelse og børneværelse og fint køkken. Så jeg er også i chok over, at man kan få det for 2000 på Fyn 😀

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, hvor er det skørt! Men hvis det er et helt lille sommerhus, så lyder prisen jo ikke så mærkelig alligevel. Måske er 2.000 også i den billige ende, selvom huset dér ikke er nogen pragtvilla 😉 Håber, I får lov at få et dejligt sted uden sjusk og penge under bordet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Årh, det ligner vores skønne forening i Brøndby….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Det er også i Brøndby, så det er nok jeres 🙂 Der er bare så skønt derude.

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shop Black & White på budget