Børnenes nye hobby

Første skoledag

første skoledagFørste skoledag. Vega i bluse fra H&M, nederdel fra Zara og støvler fra Angulus. Camouflage-skoletasken (som høstede komplimenter fra en flok 3. klasses drenge) er fra Mueslii.

For et år siden  havde vi vores første møde med folkeskolen, som forældre altså. Jeg skrev om det, og hvad vi ellers lavede lige her, og det er lidt sjovt at se tilbage på. På det tidspunkt havde jeg Vilfred i maven, men det var stadig ikke officielt.

Så står vi her et år senere og har endnu et barn, der skal køres ind i skolelivet. Det er ret vildt. Og ikke mindst noget af en forskel, når jeg tænker tilbage på min tilgang til det hele. Jeg var über observant på alt og så nervøs for, hvordan det skulle gå. Alt var nyt, og de krav til selvstændighed de små blev mødt med, var næsten for meget for pylremoren her. Nok mere end det var for F.

F startede i første klasse mandag med nogle fantastiske lærere, og det virker til at det nok skal komme til at køre rigtig godt. I går fik han også lov at gå i skole helt selv for første gang. Der er ikke særligt langt i skole, men det var alligevel en stor ting, og jeg stod og lurede ud af vinduet og tog billeder, mens jeg så min, pludseligt, store dreng løbe ned af vejen. Mega stolt over at kunne klare det hele selv.
 photo 11850834_10152896220111548_1894560868_n_zpstcrz6ei7.jpg

Vega havde første skoledag i 0. klasse i går formiddags. Så vi tog en stille morgen, hvor vi hyggede med hjemmebagte boller, og da skolen var overstået, tog vi på Wulff & Konstali og spiste med hendes nye veninde fra klassen. Så hentede vi F og tog hjem for at tag imod endnu en legeaftale med de sødeste mennesker fra vores gård, hvor børnene leger godt og mødrene snakker godt (og meget).

Med alle de aftaler er der ikke meget tid til aftensmaden, så den har stået på rugbrødsmadder og grøntsagsstave de sidste dage. Men til gengæld af børnene høje på nye oplevelser og venskaber, så det opvejer for det hele. Vi skal lige vænne os til hverdagen igen.

Andre som har haft første skoledag i denne uge?

 photo blog2_zpsorglp9vk.jpg

   

4 kommentarer

 • Hold nu OP, du ligner altså ikke en mor til tre – og det er ment som kompliment 😉 Vi venter i spænding på skolestart næste år, og jeg er allerede smånervøs for, når min ‘store’, følsomme dreng skal kastes ud i uddannelseslivet! Men det viser sig nok, at alt bliver godt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Hvor er du sød Ditte ❤ Jeg kan godt forstå du er nervøs. Det var jeg også med F. Det er en virkelig stor ting.

   Kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vanessa

  Min ældste dreng starter 0. Klasse næste uge, i Sverige. Det bliver super spændende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ej ja, det bliver da så spændende. Har I boet i Sverige længe?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnenes nye hobby