H&M Kids Collection favorites AW15

Københavns natur og byhøst

københavns natur indsamling af bærkøbenhavn amager fælled

Kender I Byhøst? Det er en forening, der har til formål at hjælpe os alle med, hvor og hvordan vi kan samle og bruge naturens råvarer her i byen. Jeg har længe tænkt, at jeg gerne ville have børnene med på tur på Amager Fælled for at samle ind. Men for at være helt ærlig, så ved jeg ikke det store om, hvad man kan samle, eller måske nærmere hvordan de forskellige råvarer ser ud.

Derfor tog jeg en rask beslutning i lørdags om at tage til VILD festival på Amager Fælled, som stort set er vores baghave. Jeg var ikke den eneste, der havde fået den idé, og der var rigtig mange, der var mødt op. Der var forskellige boder, mulighed for at bage pandekager over bål, presse sin egen æblemost og meget mere. Der skulle vist også være noget vejledning i, hvad man kan samle ind, men jeg fandt aldrig helt ud af, hvor vi skulle henvende os.

amager fælled byhøstbyhøst tangbyhøst hybenkøbenhavns natur byhøst

Vi valgte i stedet for at gå lidt rundt på egen hånd sammen med nogle venner. Det var også rigtig hyggeligt. Børnene elskede at udforske naturen og fandt blandt andet en hule under roden på et kæmpe stort træ, der var væltet.

amager fælledhule under væltet træpluk selv æbler på amager fælled

Vi fik ikke samlet en masse forskelligt, men til gengæld en masse æbler. Der var dog også hyben, mirabelle-blommer og forskellige bær. Jeg har en plan om, at jeg i løbet af vinteren vil udforske Byhøsts hjemmeside noget mere, og så vil jeg låne en bog med udførlige billeder af, hvad man kan samle (eller sanke, som det vist hedder).

Det er en virkelig hyggelig aktivitet med børnene, hvilket jeg allerede oplevede dengang vi samlede hyldeblomster ind. Har I været ude at samle råvarer i naturen med jeres børn? Og har I nogle gode tips og tricks? Så del dem meget gerne med os andre i kommentarfeltet eller på Copenhagen Kiddos facebookside.

Byhøst har både en hjemmeside og en facebookside, hvis I også vil holde jer opdateret med kommende events.

sneglehus

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H&M Kids Collection favorites AW15