Analog weekend

Opskrift på nem foccacia med oliven og asparges

foccacia a la copenhagen kiddofoccacia a la copenhagen kiddo

Som lovet i går, kommer der her en opskrift på det lækre focacia brød, jeg bagte i kolonihaven i weekenden. Der er et eller andet ved at have friske krydderurter til rådighed. Jeg får lyst til at lave alt muligt lækkert. Brødet er virkelig simpelt, og det blev helt vildt godt. Planen var egentlig at lave det helt plain med rosmarin, men så fandt jeg lige et bundt asparges og et glas oliven, og det lød da egentlig som en meget lækker kombi.

Opskriften på foccacia a la Copenhagen Kiddo kommer her:

Ingredienser:

 • 4 dl lunken vand
 • 25 g gær
 • 1,5 tsk havsalt
 • 550 g mel

Topping:

 • Frisk rosmarin
 • Olivenolie
 • Asparges
 • Oliven

Fremgangsmåde:

 • Tænd ovnen på 220 grader.
 • Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt salt. Tilsæt mel og rør sammen med røremaskine.
 • Brødet kan hæve på to forskellige måder. Enten i køleskab i omkring 6-7 timer eller et lunt sted i 3 timer. Jeg havde ikke så meget tid på hænderne, så mit brød hævede i 2,5 timer, og det blev ganske fint alligevel.
 • Når brødet har hævet, stikkes rosmarinkviste, asparges og oliven i dejen. Hæld et par skvæt olivenolie jævnt udover brødet og drys med havsalt. Bag det i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter.

foccacia a la copenhagen kiddoVi brugte den lækre foccacia som sandwichbrød. Så vi skar det igennem og fik lækre tynde sandwichstykker. Som fyld havde jeg blandt andet bagt asparges og champignon i ovnen. Det er blot tilsat olie, frisk timian, salt og peber. Derudover er sandwichen lækker med babyspinat, feta og en god dressing.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Analog weekend