Vuggestue om lidt. Nååååh nej

{ Madpakker } Ide til 10’er-mad

Yay! Jeg har optur over, at jeg har fundet en ny ting at give med som 10’er mad i børnenes madpakker eller blot som ekstra snack til frokosten i madkassen. Det er hjemmelavede müslibarer, som jeg blev inspireret til at lave, da jeg var et smut forbi Signes blog. Her deler hun opskriften, som er ret nem og hurtig. Og da jeg er begyndt at købe en pose dadler med i vores dagligvareindkøb hver uge, så var det lige til at gå i gang med.

Det er faktisk en ret god idé at tilføje som en fast del af indkøbskurven. Dadler altså. Eventuelt kombineret med mørk chokolade, kokosolie og nogle nødder. Så er der altid ingredienser til sunde snacks.

Jeg køber ind online af den simple grund, at vi kun har tid til at købe stort ind en gang om ugen. Og jeg kan simpelthen ikke slæbe en uges indkøb til fem mennesker op til fjerde sal med baby på armen. Og jeg har heller ikke lyst til at bruge tiden på det. Det er virkelig nemt, for jeg kopierer blot sidste uges indhold, og så redigerer jeg de varer som skal tilføjes og fjernes. Men nogle ting er jo ret faste hver uge, og så er det virkelig rart, at man ikke skal huske på det hver gang. Blandt andet ingredienserne til ovenstående.

Hvordan er jeres indkøbsvaner, og kan I tilføje gode ideer til 10’er maden eller madpakker generelt?

 

7 kommentarer

 • […] Fyn, og efterhånden var mit lager af dadler også begyndt at vokse, fordi jeg ikke har fået lavet sunde snacks til madpakken i de sidste par […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for lækker inspiration! Skal helt sikkert prøve dem – også til min egen madpakke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Ja de er altså gode til både børn og voksne haha! Jeg voervejer også sådan en måltidskasse, som Anne skriver om. Det lyder egentlig meget lækkert. Især at man så ikke skal tænke over hvad man skal spise,men at nogen tager beslutningen for en 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har nu i 5 uger fået måltidskasser fra Aarstiderne. Sammen med frugt og en gnavegrønt kasse holder det øvrigt indkøb på et minimum. Jeg shopper lidt rundt mellem kasserne alt efter hvad der ser godt ud og hvor mange dage vi har behov for. Der er rigeligt med mad i kasserne. Ofte får vi til 2 pers. i 3 dage selv om vi er to voksne og to børn på 2 1/2 og 6 år der tager fra. Det strækker ofte (med hjælp fra gnavegrønt) til 4-5 dage, særligt hvis man vælger “PLUS” fer giver 50% ekstra kæd i kasserne. Jeg er temmelig begejstret og vores madspild er minimeret.
  Til gengæld står den på to stykker frugt og, hvis det går højt, en ostehaps til 10’er mad. Så den store ville nok sætte pris på din inspiration, Signe:0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Det lyder ret godt med de måltidskasser. Hvordan foregår det, når man bor i lejlighed? Er det noget med, at man skal give dem en nøgle? Og skal man have kasser stående fra uge til uge?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhhhh du pinpointer de to vigtigste problemer

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Okay, så man skal bare sørge for at sende dem en nøgle. Så er det mest kasserne der er irriterende. Men måske vi kan finde en løsning på det. Det kunne i hvert fald være sjovt at prøve det af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vuggestue om lidt. Nååååh nej