Rasmus Klumps julestue. Kom til forpremiere

Syndig brownie med dulce de leche

Vi holdt Thomas fødselsdag i sidste weekend. Eftersom han var meget betaget af den lækre citronkage med blå birkes, besluttede jeg mig for at bage den til ham. Vega var dog ret misfornøjet over, at det netop var kagen vi skulle spise til festlighederne, så hun bestilte en chokoladekage. Og da jeg havde en dåse kondenseret mælk stående i skabet, som bare ventede på at blive brugt, blev jeg enig med mig selv om, at en dejlig tung og saftig brownie ville være helt perfekt kombineret med en gang karamel ovenpå. Og det endte med en virkelig lækker brownie med dulce de leche ovenpå.

Resultatet var faktisk endnu mere populær end citronkagen. Selvom chokoladekagen ikke er særligt stor, så er den helt ok til 8 mennesker, fordi den er så intens. Jeg har skrevet om kagen før, fordi den er noget så fantastisk og ikke mindst virkelig nem og billig at lave.

I får opskriften på den her {OBS!! Dulce de leche har en forberedelsestid på 4 timer, så gør den klar i god tid. Evt. dagen før}

Ingredienser til brownie med dulce de leche:

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl rørsukker
  • 1,5 dl mel
  • 4 spsk kakao
  • 1,5 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • Valgfrit: valnødder (vi valgte det fra denne gang)

 

Topping:

  • 1 dåse kondenseret mælk

 

Fremgangsmåde:

  • Start med at lave din Dulce de leche, da den tager lang tid. Du laver den sådan her:
  • Tag mærkatet af dåsen og læg den i en gryde med kogende vand med låg på. Kog den 4 timer og vær sikker på, at den undervejs hele tiden er dækket af vand. Hvis I foretrækker den lidt tyndere, så kan I forkorte kogetiden en smule.
  • Når den er kølet ned, åbnes dåsen og voila – du har nu den lækreste karamel.

Til selve kagen:

  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Smelt smørret i en gryde
  • Rør imens æg og sukker sammen (jeg piskede med røremaskine. Men denne skal ikke bruges til de næste trin, da det så går ud over den gode brownie-konsistens)
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål
  • Si det herefter ned til æggene og rør sammen med en almindelig grydeske
  • Hæld det smeltede smør ned i dejen og rør igen
  • Hæld dejen i en springform og bag i ca. 25-30 minutter. Hold øje til sidst, da den ikke må blive for tør.

Når kagen er kølet ned, kan der smøres Dulce de leche på. Vores Dulce de leche var ikke kølet helt ned, men det var faktisk ekstra lækkert med lun karamel ovenpå kagen. Så det kan I sagtens gøre, hvis I også er tidspressede, som jeg var i lørdags.

Sådan her karamellen ud. Der var heldigvis lidt til overs, som er ultra godt at smøre på nybagte boller

brownie med dulce de leche

 

   

3 kommentarer

  • […] er blevet til en masse gode sager til buffetten. Blandt andet Syndig Brownie med dulce de leche, banankage, lyserøde popcorn med vaniliesmag, lyserøde kyskager og de lækreste kyskager med smag […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er det slik man gjør! Takk for oppskrift på dulce de lech. Har brukt er formue på det hos Grød – aldri tenkt tanken at det kan lages så enkelt selv:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • copenhagenkiddo

      Ja det er virkelig enkelt. Dejligt du kunne bruge tippet. Jeg håber det bliver lige så godt som det du har købt tidligere 🙂

      Kh Signe

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rasmus Klumps julestue. Kom til forpremiere