Pigefin i kjoler med gulddetaljer

Hjemmelavet müsli uden sukker – opskrift

I weekenden besluttede jeg mig for at prøve at lave en hjemmelavet müsli uden sukker. Jeg spiser havregryn hver morgen, og det bliver lidt kedeligt i længden, så hvorfor ikke spice det lidt op? Jeg havde masser hasselnødder liggende, som vi samlede i min venindes have, da vi var på Fyn, og efterhånden var mit lager af dadler også begyndt at vokse, fordi jeg ikke har fået lavet sunde snacks til madpakken i de sidste par uger.

Faktisk havde jeg en masse gode müsli-venlige ingredienser, så det var ret sjovt at eksperimentere med at lave müslien lige, som jeg havde lyst til. Og så er det jo oplagt at dele opskriften med jer.

Opskriften på hjemmelavet müsli uden sukker kommer her:

Ingredienser:

3 dl havregryn

1 dl hasselnødder (hakkes)

1/2 dl solsikkekerner

1/2 dl sesamfrø

1/2-1 dl kokosflager (fx ristede fra Urtekram)

1 dl tranebær eller rosiner

8-10 dadler (hakkes)

3 spsk kakaopulver uden sukker

3 spsk kokosolie

hjemmelavet müsli uden sukker hjemmelavet müsli uden sukkerhjemmelavet müsli uden sukker

Alt undtagen tranebær og kokosflager hældes på en tør pande. Det ristes ved svag varme indtil det begynder at dufte og tage en smule farve.

hjemmelavet müsli uden sukker

Tilsæt tranebær og kokosflager og kakao til den varme blanding. Rør herefter kokosolien i mens den stadig er varm.

hjemmelavet müsli uden sukker

Lad müslien afkøle og hæld den i en luftæt beholder. Jeg brugte en glaskrukke. Jeg ville have skrevet med kridt på etiketten, men jeg kunne desværre ikke finde vores kridt.

Vores hjemmelavede müsli uden sukker smager rigtig godt, og den har stadig en god sødme på grund af dadlerne og tranebærrene. Man kan sagtens selv variere müslien med flere eller færre kerner og justere mængden af de tørrede frugter. Eventuelt kan du også tilsætte lidt kanel for ekstra smag.

hjemmelavet müsli uden sukker

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pigefin i kjoler med gulddetaljer