Fint og prisvenligt uld til børn

Opskrift: Kyskager med citron og pistacienødder

kyskager opskriftblog2Til Vegas fødselsdag kom jeg på en ny smagsvariant til kyskagerne, som jeg ville afprøve. Jeg havde nemlig nogle pistacienødder liggende og noget lemonade stående i køleskabet. Bare rolig ikke noget besværligt hjemmelavet lemonade. Bare en helt alminde Rynkeby lemonade-saft fra supermarkedet, som jeg havde købt ved en fejl i stedet for hyldeblomstsaft. Den ville være perfekt at hælde i ufortyndet, tænkte jeg. Og det blev faktisk rigtig rigtig godt. Jeg plejer ellers altid at lave kyskager med lakrids, men det er fedt at prøve noget andet af.

Kyskager. Sådan laver du dem!

Kyskagerne er super nemme at lave. Æggehviderne kommer altid i pakninger af fem (svarende til fire bægre). Jeg hældte dem alle i en skål sammen med sukkeret, og så rørte jeg i 6-7 minutter til massen var helt stiv og blank. Så tilsatte jeg den ufortyndede lemonade og rørte lidt mere.

Efterfølgende hældte jeg massen på en sprøjtepose med en fin nyindkøbt til og sprøjtede dem på bagepladen. Tidligere har jeg bare brugt en frysepose og klippet hul. Kyskager behøver ikke at have fine former for at smage godt, vel?

Så dryssede jeg dem med de hakkede pistacienødder og satte dem i ovnen ved 90-100 grader i halvanden time. Normalt hedder det 100 grader, men vores ovn varmer altså højere, tror jeg. Så derfor skruede jeg ned til 90 grader, for at kyskagerne beholdt deres fine farve og ikke blev brune.

De bliver super lækre og dejligt seje indeni. I min optik må kyskager ikke være for knasende. Du kan servere dem på et fint skærebræt, så det det ekstra lækkert ud.

kyskager citron pistacie

6 kommentarer

 • […] var vilde med de lyserøde popcorn. De blev godt nok ALT for søde til min smag. Der var mine kyskager med citron og pistacie altså et ret stort hit, og den opskrift ligger allerede på bloggen LIGE […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ok tak, kan man komme lyserød farve i??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Ja det kan du sagtens 😀 Alle de farver du har lyst til 🙂 Når jeg laver dem lyserøde, så bruger jeg hindbærstøv fra Mill & Mortar. Det giver en fin lyserød farve og en rigtig god hindbærsmag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • copenhagenkiddo

  Jeg har brugt Rynkeby Lemonade, som jeg købte i Føtex 🙂 Og ellers har jeg ikke brugt farve. De blev rørt op i samme skål, som jeg lige havde haft lyserød marengs i. Måske derfor de har en lille bifarve 🙂
  Kh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vil rigtig gerne lave de kys her. Har du et mærke/billede af den lemonade du bruger? Og hvad for noget farve har du brugt, og hvor meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fint og prisvenligt uld til børn