Ombrekage og ottetalsboller {børnefødselsdag}

“Far, der er rødt!” Forældre med børn i trafikken

 photo 11850834_10152896220111548_1894560868_n_zpstcrz6ei7.jpg

Vi bor på en skolevej. En ret trafikeret en af slagsen. Når vi skal over lyskrydset er der grønt i otte sekunder, så det handler om at være hurtig. Heldigvis vinder man på de få sekunder ekstra, inden det bliver grønt for de modkørende, for det er tæt på umuligt for små børneben at nå over, inden det bliver rødt.

De folk der krydser vejen på cykelstien er ofte forældre med børn, som er på vej i skole. Forleden morgen, da børnene og jeg var på vej over for grønt som alle andre morgener, er vi endnu en gang tæt på at blive kørt ned. Den dag var det en far på cykel. Han orkede sikkert ikke at standse for rødt, da han vidste, at lysreguleringen ville skifte til grønt få sekunder efter.

Han havde sin datter med, som tøvende kørte med over, mens hun råbte “Far der er rødt!”. Han fortsatte ufortrødent videre og råbte tilbage: “Kun for bilerne!

Jeg synes, det er SÅ forkert at lære sine børn at køre så råddent i trafikken. Én ting er, at man ikke selv har tålmodigheden til at holde tilbage (hvilket er pisse irriterende og ikke mindst farligt), men ligefrem at give det videre til sine børn. Dét fatter jeg simpelthen ikke!

Det er da os forældre, der må vejlede vores børn i at vise hensyn til andre? Ikke kun i trafikken, men i alle situationer.

Hvad er jeres holdning til kørsel i trafikken, når jeres børn er med? Og ville I blive lige så provokeret af situationen som mig? Jeg tænker bare, at det ender galt i det her lyskryds en dag. Det er kun et spørgsmål om tid. Børn har jo slet ikke samme overblik som os voksne, så når de skal over for grønt, er der rigeligt at holde styr på, når de også skal sikre sig, at både biler og cyklister holder tilbage samtidig med, at de skal nå over, inden det atter er rødt.

4 kommentarer

 • Jeg er HELT enig med dig! Man skal altid opføre sig ordentligt og hensynsfuldt i trafikken, men sgu da især når der er børn med. Basta!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, det er en skandale! Har engang stået med en morgen med en skolepatrulje, hvor en far cyklede over forgængerfeltet mellem børnene! Jeg sagde pænt til ham, om ikke han ville stå af og trække en anden gang – og lad mig bare sige, at svaret ikke indeholdt
  børnevenlige gloser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   What?! Nogle mennesker skulle slet ikke begive sig ud i trafikken på hjul!!

   Kh S

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ombrekage og ottetalsboller {børnefødselsdag}