Snart jul og lidt nyt drengestrik

Nem strikkeopskrift på hue

blog2opskrift hjemmestrikket hue

opskrift på nem strikket hueSom jeg skrev i dette indlæg, så havde jeg netop smidt et andet ultra nemt og hurtigt strikkeprojekt af pindende. Jeg havde købt nogle nøgler af Drops Eskimogarn, fordi jeg ville prøve at strikke noget chunky. Det endte med en hue frit fra leveren. Jeg har skrevet ned undervejs, så jeg kan give opskriften videre hvis andre får lyst til at kaste sig ud i det. Jeg er ikke strikkeekspert, så bær over med mig, når jeg ikke skriver som en proff strikker 😉

Opskriften på den strikkede hue er både nem og billig, og det har faktisk kun kostet mig 34 kr. i garn som endda er 100% ren uld. Pelskvasten havde jeg liggende i forvejen.

Her er min nemme opskrift på en strikket hue:

Du skal bruge: 2 nøgler af DROPS Eskimo-garn. Jeg brugte farven Lys Grå (nr. 53). Rundpinde 7. En hjælpepind – evt kabelpind. Og evt en kanin pelskvast (se i dette indlæg, hvor de kan købes billigt)opskrift på nem strikket hue

 1. Slå 60 masker op
 2. Strik 4,5 cm rib – 2 r, 2 vr
 3. Sæt et mærke midt for (MF) og midt bag (MB)
 4. Strik perlestrik indtil 6 masker før MF
 5. Strik 3 masker ret, sæt 3 masker på hjælpepind, strik de næste 3 masker ret, strik de 3 masker på hjælpepinden ret  tilbage på rundpinden igen og strik videre med 3 ret
 6. Fortsæt med perlestrik (start med ret) til du igen kommer til 6 masker før MF (sæt evt også mærker her). Denne gange strikker du blot 12 masker ret.
 7. Hver 6. omgang lavet nyt kabel –   altså som nævnt i punkt 5. Så får du en 12 maskers bred søjle foran med kabelstrik.
 8. Når du har strikket 16 cm, så begynd at tage masker ind. Skift med at gøre det på hver side af MB hver anden række og på hver side af din søjle på hver anden række.
 9. Stop med at tage masker ind, når der er 40 masker tilbage. Og fortsæt ellers som hidtil indtil huen måler 25 cm.
 10. Klip garnet, så du har et langt stykke.Træk igennem alle maskerne og stram til og hæft garnet, så det holder.
 11. Lad huen være som den er eller sy en pelskvast på.
 12. Huen passer perfekt til mig, og mit hoved måler 54 cm, der hvor huens kant skal sidde.

Variation: Hvis man ikke vil have kablerne til at sidde så tæt, kan man lave punkt 5 på hver niende pind i stedet for hver sjette. Derudover kan “søjlen” foran gøres smallere, ved at nøjes med færre ret-masker på hver side af det flettede kabel.

nem opskrift på strikket chunky hue

1 kommentar

 • […] gode ture i den fine sne. Jeg putter mig godt i min tykke dynejakke fra Monki og masser af strik (se min opskrift på den strikkede hue her) og mit uldtørklæde. Et par uldsokker i mine dejlige vinterstøvler fra Ganni, og så kører det […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart jul og lidt nyt drengestrik