Forårets sejeste kjole fra Mini Rodini

Plantesnak og den kommende weekend

12476396_10153274342966548_2048225335_nSå blev det endelig weekend, og i dag er dagen, hvor vi vender bilen mod Bauhaus for at købe ind til den store guldmedalje! Åh det lyder så utroligt voksent, og jeg ved slet ikke hvor den lyst til at dyrke have er kommet fra.

Jeg har allerede taget lidt hul på spiring derhjemme, hvor jeg både har plantet tomatfrø og basilikum.

I går var jeg til kiropraktor for anden gang, og da hun ligger lige ved siden af Fields, måtte jeg en tur derover. Jeg fik både købt en skøn skjorte til Vilfred i Zara, en pæn kjole til mig selv i Envii og små spirebakker + frø i Tiger.

12721957_10153274345926548_1536046103_nurban gardening københavn

Den pink bakke kostede en flad 10’er og to pakker frø kostede det samme. Nu står bakken i min vindueskarm, hvor jeg spændt venter på, at der dukker små spirer op. Der var masser af frø til overs, som skal plates ude i kolonihaven.

De fine træskilte skal bruges til mine højbede, som skal laves af sorte pallerammer. Jeg glæder mig til at vise jer det, når det står klar.

Jeg har fundet ud af, at der går cykelsti hele vejen ud til Fields, og det er den hyggeligste, mest stressfri tur. Og så er det skønt at få klemt noget motion ind i min kalender, for helt ærligt – det får jeg ikke dyrket meget af lige for tiden.

Et tip til dig, hvis du også vil gro dine egne grøntsager og krydderurter

Gennem en facebookgruppe jeg er med i, fandt jeg ud af, at du helt gratis kan hente vækstmuld på de Københavnske genbrugsstationer. Så jeg sendte Thomas afsted i går eftermiddags. Han kom hjem med en hel masse.

På hjemmesiden skriver de:

VækstMuld er velegnet som alternativ til muldjord i de fleste typer anlægsopgaver. Tilskuddet gør jorden så næringsrig, at du først behøver at gøde igen et par år efter, du har brugt VækstMuld.

Du kan bruge VækstMuld til:

 • Udplantning
 • Højbede
 • Blomsterkrukker
 • Altankasser 

I kan læse mere om det her.

Jeg satser (måske naivt) på, at mine bede bliver en kæmpe succes, og at vi kan gå og nipse lækre grøntsager og bær og bruge masser af friske krydderurter hele sommeren.

Nu vil jeg sige farvel igen. F skal til børnefødselsdag på Cirkusmuseet i Hvidovre, så vi kører alle med i bilen, så vi kan skynde os videre mod projekt køkkenhave, når han er afleveret til fødselsdagen.

Havetips fra jer

Jeg fik ikke mange tips fra jer til køkkenhave og planteri, sidst jeg spurgte. Jeg ved ikke, om det er fordi, I ikke har interessen i lige netop det, eller om det bare er for besværligt at kommentere? Men jeg savner nu engang jeres kommentarer. Det gør det hele lidt sjovere med jeres kommentarer, og der kommer desværre ikke så mange af dem længere. Måske fordi størstedelen af jer læser med fra mobilen?

 

9 kommentarer

 • Anne

  Tusinde tak for svar Signe 🙂
  Så er Crusi’en købt og klar til afhentning midt i maj. Jeg håber vi bliver glade for den.
  Lige et ekstra spørgsmål: Købte I en ekstra madras til vognen? Der medfølger jo en tynd madras, som ifølge Stokke, er tilstrækkelig til de små babyer – men synes godt nok den virker tynd.

  Fortsat rigtig god påske.
  Mvh. Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Spændende 🙂 Jeg håber også I bliver glade for den. Vi brugte den medfølgende madras fra Stokke og jeg synes at tykkelsen har været helt fin. Babyerne vejer jo ikke så meget, så jeg tror helt sikkert man kan stole på Stokke, når de skriver at den er god nok.

   Rigtig god sidste påskedag til dig også

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg fik aldrig opdateret jer på, hvordan det gik med første weekend i kolonihaven. Jeg havde jo glædet mig som en tosset. Samtidig har jeg de sidste 2,5 uge har en genstridig hovedpine fra en anden verden! Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Jeg vågner om natten og kan ikke sove på grund af det. Det er skrækkeligt! Jeg dulmede det dog med piller, for jeg VILLE ud i kolonihaven og have haveterapi. Og ikke mindst ville jeg være nogens mor, som ikke bare kom hjem fra arbejde og lagde sig ind i seng med slukket lys! Så vi fik købt sortmalede pallerammer til højbedene og masser af jord og et par frø. Faktisk kunne jeg jo ikke rigtig plante noget endnu, men jeg har sat en masse frø i gang med forspiringen. Og så tog jeg chancen og plantede den økologiske rucola, som jeg købte i Tiger. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej 🙂

  Da du ventede din søn, kan jeg huske at du skrev, at I have købt en Stokke kombivogn og at I tidligere havde haft en alm. barnevogn.
  Vil du fortælle om dine erfaringer med Stokke?
  Jeg er gravid og er fuldstændig i vildrede over valg af barnevogn/kombivogn. Vi bor på Frederiksberg C og det eneste jeg/vi er sikre på er, at det skal være en vogn med drejehjul og som ikke må fylde hele fortorvet (fx Odder).
  Vi er mest lune på en Stokke Crusi, da den er høj og virker god at gå med. Jeg er dog lidt usikker på det korte liggemål og at klapvognsdelen ikke kan lægges helt ned. Hvad har du af erfaringer her?
  Det skal siges, at vi har fået en stor altan-barnevogn, som skal stå permanent dér. Og vil gætte på, hun kan sove i den til hun er 2 år (hvis hun altså gider ;)).
  Mvh. Anne
  P.s. Tak for en dejlig blog. Din familie virker simpelthen så sød 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne

   Vi har været glade for vores Stokke. Selvom liggemålet er kort i forhold til en Odder barnevogn, så har det vret ganske fint for is. Vi bruge barnevognskassen indtil Vilfred var 8-9 måneder. Og derefter har han så brugt klapvogns-delen. Den kan stort set ligges helt ned, så det har jeg ingen kvaler med 😉 Han har ikke sovet lang lur i den hver dag, og som du selv fortæller, har I også en altanbarnevogn til de lange, daglige lure.

   Vi har i øvrigt haft Stokke Trailz med lufthjul. Hvis jeg kunne vælge igen, ville jeg nok tage Crusi, da hjulene på Trailz har givet os en del problemer. Vi sørger for at pumpe dem godt, men de er punkteret flere gange alligevel. Men udover det, så er vognene skøn og dejlig god i højden, så man skåner ryggen 🙂

   Spørg endelig igen, hvis du har andre spørgsmål. Og tusind tak for din søde kommentar 🙂 Rigtig god påske!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Elsker at læse når andre bliver fanget i plante-fælden. Har selv kun en lille terrasse men hver sommer er den fyldt med spiseligt grønt. Elsker at nippe og klippe om det så kun er til en kartoffelmad.
  Har pt chili, peber, tomater og kaftofler i gang men tror dagen skal bruges til lidt mere. Har pludselig fået tomt program i weekenden. Planter stedmoder og violer i kasserne og tager havemøbler ud. Og så skal der vist lidt flere frø i kasserne. Bruger også dem fra Tiger men bruger også mini kap fra Pindstrup og 2 andre hvor man kan hælde vand i til en uges tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, det er så ærgerligt, at kommentarfeltet ikke er optimeret til mobil. Men jeg elsker dine haveskriverier, som du nok ved:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårets sejeste kjole fra Mini Rodini