Terrasselykke og udeliv

Surdejsbrød og et tip

surdejsbrød gratis surdejEn af de ting, jeg ville gøre her i ferien var at bage noget mere. Især morgenbrød. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har bagt så meget andet end kage, men i går fik jeg endelig slået en dej sammen til surdejsbrød.

Og i dag er det blevet bagt. Skorpen er sprød og lækker, men jeg har ikke helt opnået den sejhed, jeg gerne ville. Opskriften, jeg har taget udgangspunkt i, er denne fra Politiken.

Og det tip jeg ville dele med jer er, at man kan få gratis surdej hos Meyers bageri. Man skal bare have sin egen beholder med. Det er da fedt, ikke? Og nu skal den bare holdes kørende, så jeg altid har surdej til brødet. Og så skal jeg lige øve mig i at få den helt rigtige smag og konsistens.

Har I erfaringer med surdejsbrød og har I et tip, som kan gøre brødet lige så lækkert, som det man køber hos Meyer/Lagkagehuset etc?

Processed with VSCO with a5 preset

6 kommentarer

 • Tror altså også at en røremaskine er afgørende. Det skal æltes ret meget…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg tror det er ret afgørende at dejen har den rigtige mængde vand i sig. Det er svært at angive præcise mængder, det kommer nok med erfaringen. Derudover kan en god røremaskine gøre underværker og mel af god kvalitet. Kan bestemt anbefale Meyers brødbog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for din kommentar Maria. Åh ja, en røremaskine ville jeg virkelig gerne have. Jeg har kun en gammel el-pisker herude i kolonøjseren 😉 og det samme derhjemme. Jeg må blive ved med at prøve mig frem. Og tal for anbefalingen af bogen. Den må jeg overveje. Rigtig god aften

   Kh S

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terrasselykke og udeliv