Hverdagsliv #1

At være studerende med børn

studerende med børn

Jeg er blevet spurgt af flere af jer, om jeg vil skrive et indlæg om at være studerende med børn. Det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne. Beslutningen om at blive studerende igen, brugte jeg et par år på at tage tilløb til. For når man har sat sig i en dyr lejlighed og har børn, så skal der virkelig lægges et stramt budget, hvis det skal kunne lade sig gøre.

Jeg blev sygeplejerske tilbage i januar 2007, og de første par år af mit arbejdsliv var jeg ikke glad for mit arbejde. Jeg endte dog på verdens bedste afdeling, som jeg nåede at blive rigtig glad for. Jeg gik på arbejde og havde følelsen af at være god til noget og at have gode kollegaer. Ikke mindst gjorde jeg mit bedste for, at mine patienter havde den bedst mulige oplevelse, når de kom til mig. Og jeg håber og tror, at de kunne mærke det. Men da jeg ikke var fastansat, begyndte tanken om at studere igen at trænge sig på.

Jeg kan huske, at Thomas og jeg, efter at have været til en barnedåb hos min veninde i 2013, tog hjem og så hinanden dybt i øjenene og talte længe om det ville kunne lade sig gøre at komme tilbage på SU. Så lagde vi et budget. Det kunne faktisk godt lade sig gøre, hvis vi blot tænkte os om i forhold til vores forbrug. En af de ting, vi blev opmærksomme på var, at jeg i perioden som studerende ikke skulle betale fuld pris til fagforening og a-kasse, og at jeg også kunne sætte afbetalingen af mit studielån i bero. Det frigav i sig selv lidt luft. En anden helt essentiel ting for at kunne få det til at løbe rundt var, at jeg skulle arbejde minimum 15 timer om ugen ved siden af studiet.

Det betød, at jeg kunne nå op på ca. 10.000 kr. udbetalt om måneden, og det ville lige præcis være nok til at få det hele til at løbe rundt. Men jeg var klar over, at det også blev hårdt. Et fuldtidsstudie, et deltidsjob og på daværende tidspunkt to små børn. Så er der ikke så meget tid til overs. Min blog voksede også løbende og begyndte at gå rigtig godt, da jeg startede studie, så det var endnu en ting, jeg prioriterede at holde fast i.

studere servicedesign ITU med børn

Så når jeg igen og igen er blevet mødt af kommentarer om, hvor dejligt det må være at være studerende, når man har børn og hvor fleksibelt det er, så kan jeg faktisk ikke nikke genkendende til det. For mit vedkommende har jeg været afsted otte timer i alle hverdage, hvis ikke mere. Det har betydet at mine børn ofte har været i institution fra 8-16.30, hvilket jeg selv synes er lange dage. Gruppeopgaver har nemlig været en stor del af det at være studerende på ITU, og det betyder altså også høj tilstedeværelse. Aftener og weekender er ofte blevet brugt på læsning eller opgaveskrivning, og jeg har været træt af ikke at kunne holde fri med familien. MEN! Og der er et stort men. Jeg ville ikke have været foruden. Jeg er blevet opdateret med en masse ny viden. Jeg føler jeg har fået øjnene op for en helt anden verden, og det har været så spændende! Jeg har også haft nogle gode sommerferie med ungerne, og så føler jeg lidt, at hele verden står åben for mig nu som resultat af, at jeg valgte at tage springet fra sygeplejerske til noget helt andet.

Det er så fedt at være tilbage på arbejdsmarkedet. Nu med adgang til jobs, som er meget mere fleksible end jobbet som sygeplejerske. For når du er på vagt som sygeplejerske, kan du (de fleste steder) ikke bare gå lidt før, fordi der er et arrangement med børnene på skolen. Så skal du bytte hele din vagt med en anden, og du kender ikke din vagtplan særligt langt frem i tiden – hvilket kan ende ud i en masse arbejde for at få byttet vagter, så du kan deltage i familiearrangementer osv. som er planlagt mere end en måned frem i tid. Derudover er du heldig, hvis du kan holde to ugers sommerferie i træk med din familie i skolernes ferie. Det er bare ikke til mit temperament. Det er en befrielse at have så stor indflydelse på min arbejdstid, og det giver en ro i forhold til familielivet (for mig). Og så giver det selvfølgelig også en hel del ekstra på lønkontoen hver måned. Den del har jeg også glædet mig til længe efterhånden. I stedet for de planlagte to år, så blev det til lidt længere på grund af et ekstra barn undervejs 😉

Det var lidt om, hvordan det har været at være studerende, mens man har børn. Der er både gode og mindre gode ting. Men hvis man virkelig drømmer om at tage et karriereskift, så er min anbefaling bare at springe ud i det.

Er der nogle af jer, som har været studerende med børn, og som har nogle helt andre oplevelser end mig? Jeg ved, der sidder mange derude og gerne vil høre om det. Så del! del! del jeres erfaringer! Enten i kommentarfeltet, eller skriv til mig, hvis I har lyst til at skrive et gæsteindlæg?

Eller er der nogen, der sidder og overvejer at tage springet?

Pssst…! Har I set, at I kan vinde en fed og virkelig funktionel plakat fra Gehalt på min Instagram? DELTAG LIGE HER! Vinderen trækkes i weekenden.

2 kommentarer

 • Maja

  Vi var begge to studerende de første 4 år med små børn. Det har været en mega gave. Vi have ikke nået at tjene rigtige penge inden 😉 Og jeg behøvede ikke studiejob. Børnene kunne nøjes med at være afsted fra 10-14 hvis de havde lyst, mange og lange ferier og massere af fridage. Jeg synes det var så fedt. Nu er vi begge to i job og har købt hus osv. Jeg kan ikke forestille mig at skulle på SU igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Tak for din kommentar Maja. Det er fedt at høre andres oplevelse 🙂

   God søndag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsliv #1