Flotte badedragter og højtaljede bikinier

To nemme retter til tapasbordet

fd32a0a5-babc-474e-befd-b23f9cee2943

Jeg elsker at laver en masse små retter, når vi får gæster. Så er der noget for enhver smag, og ikke mindst en masse at snacke i til langt ud på aftenen.

Sidst vi havde gæster serverede vi tapas, og to af retterne vil jeg gerne dele med jer. De var nemlig både nemme og lækre.

Første tapas-ret var smashed potatoes. Jeg havde set et hav af skønne billeder på Pinterest, og kastede mig derefter udi kunsten at lave smashed potatoes. Jeg er vild med kartofler, så jeg elsker, når jeg finder nye måder at tilberede dem på. Disse kan endda varieres i en uendelighed.

Sådan laver du smashed potatoes

Til en bageplade skal du bruge:

  • En lille pose små kartofler
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Krydderurte efter eget valg (Jeg brugte frisk oregano fra haven)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Kog kartoflerne møre, ca. 15-20 minutter
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Læg kartoflerne på en bradepande beklædt med bagepapir
  • Mas forsigtigt kartoflerne flade med en gaffel. Pas på de ikke går i stykker. Det handler om lige at finde teknikken 😉
  • Bland olivenolie, knust hvidløg og dine hakkede krydderuter og pensl kartoflerne.
  • Bag herefter i ovnen til de har en lækker brun og sprød overflade.

TIP! Bland evt. parmesan i din olieblanding for endnu mere sprødhed og en lækker rund smag. Det vil jeg gøre næste gang!

smashed potatoes kartoffel opskrift

En anden sikker vinder er langtidsbagte cherry

tomater med hvidløg, som min veninde gav mig en opskrift på for mange år tilbage. Den har jeg troligt benyttet mig af, hver gang jeg har inviteret til tapas.

langtidsbagte cherrytomater

Sådan laver du langtidsbagte tomater med honning og hvidløg

Det skal du bruge:

  • 500 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

Evt krydderurter, men de er super lækre uden. Jeg brugte dem kun, fordi jeg lige havde dem ved hånden i kolonihaven. Her på billedet er det friskplukket timian, der bringer lidt farve ind i billedet.

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Rens cherrytomaterne, halver dem og læg dem i en skål
  • Bland olivenolie, knust hvidløg og honning og bland det forsigtigt sammen med de halverede cherrytomater
  • Placer herefter cherrytomaterne med den flade side opad på en bageplade
  • Krydr med salt og peber
  • Bag i ovnen i ca. 1 time. Men hold øje, da ovne jo varmer forskelligt. De skulle nødigt blive brændte.

langtidsbagte cherrytomater honning hvidløg

   

1 kommentar

  • pia

    hvor lyder det lækkert med de kartofler, og man kan jo sagtens lave flere varianter af gangen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flotte badedragter og højtaljede bikinier