Den smukkeste kjole

Sødmefyldt og sprød rabarbercrumble

Rabarbercrumble med marcipan Jeg havde succes med en rigtig god rabarbercrumble i weekenden. Vi fik nogle gode venner på besøg i kolonihaven, og jeg skulle finde på en god dessert. Hvad bedre end noget med rabarber, når nu vi har så mange i haven?

Den sødmefyldte rabarbercrumble var hurtig at lave. Faktisk havde jeg allerede en pose rensede og udskårne rabarber i fryseren. Så det var vitterligt kun at røre alle ingredienser sammen og sætte i ovnen. Nemmere kan det ikke være.

Til denne rabarbercrumble skal du bruge:

  • 700 g rabarber, renset og skåret i skiver
  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljepulver

Til crumble:

  • 150 g smør
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mel
  • 1 knivspids salt
  • 80 g rørsukker
  • 4 små Anthon Berg marcipanbrød (findes i samlet pakke)

Rabarber, sukker og vaniljesukker røres sammen i et fad.

Ingredienserne til crumblen smuldres og mases sammen til en masse, hvorefter det fordeles over rabarberne.

Lad den stå indtil en halv time før den skal bruges, og sæt den så i ovnen 30 minutter ved 200 grader, så den kan serveres straks efter. Vi serverede med flødeskum. Det var altså rigtig rigtig godt! De små marcipanbrød tilførte lige den ekstra sødme og sprødhed. Egentlig ville jeg havde købt almindelig marcipan, men det havde de ikke, og så var denne løsning faktisk ret perfekt!

Herunder kan I se processen step by step.

Rabarber kolonihaveRabarbercrumble step 2Crumble konsistens

Rabarberdessert

Den færdige rabarbercrumble. Klar til at sætte tænderne i 🙂

Rabarbercrumblen kan sagtens gøres klar et par timer før gæsterne kommer.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den smukkeste kjole