Frisk dine rustne møbler op med maling

DIY – sy dine egne scrunchies

scrunchie sy din egen

For et par måneder siden fik Vega sin egen børnesymaskine. Hun havde et ønske om at lære at sy, men jeg må ærligt indrømme, at vi ikke rigtig er kommet i gang. Undskyldninger er der nok af, men hverdagene har været pakket i det her forår. For pakket, hvis du spørger mig. Med fritidsaktiviteter, sociale arrangementer for både børn og voksne og en opstart på mit nye arbejdsliv, men det hører et helt andet blogindlæg til.

Nu har vi heldigvis fået et åndehul her i ferien, og det betød, at vi endelig fik taget hul på krea-aktiviteterne sammen. Udover at det er dejligt at finde symaskinen frem igen, så er det også en ret fantastisk måde at være sammen med sin datter på.

scrunchie diy

Sy dine egne scrunchies

For at finde noget en 7-årig kunne være med på, måtte jeg tilbage i gemmerne. Helt præcis til 90’erne, hvor jeg i stor stil syede og solgte scrunchies med min veninde, Jannie. Vi storproducerede i mine forældres stue, tog et tæppe under armen, og så satte vi ellers kurs mod det store, årlige loppemarked under Lillebæltsbroen, hvor vi fik solgt godt ud i vores lager.

Opskriften er nem, og du kan som bonus bruge gamle stofrester fra gemmerne, da stofforbruget er minimalt. Jeg havde det fineste silke liggende fra en top, jeg engang forsøgte mig med at sy. Den blev aldrig helt god, men heldigt nok, var stoffet perfekt til fine scrunchies.

Sådan gør du

Det skal du bruge: stof, elastik, en sikkerhedsnål, sytråd

  • Klip et stykke stof på 11×51 cm
  • Klip et stykke elastik på ca 20 cm (afhængig af, hvor meget stoffet skal rynke)
  • Zigzag kanterne og læg enderne på de to korte sider op (1/2 cm)
  • Læg stoffet sammen på den lange ende, ret mod ret og sy med 1/2 cm sømrum
  • Nu har du et langt rør. Vend retsiden ud.
  • Tag nu din elastik og sæt sikkerhedsnålen i den ene ende, så den kan bruges til at føre elastikken gennem røret.
  • Når elastikken er gennem røret, binder du en knude
  • Fold den ene ende pænt udover den anden
  • Du mangler nu kun at ri enderne sammen, og så er din scrunchie færdig

Du kan varierer din scrunchie både i bredde og længde. Vegas herunder er fx kun 30 cm i længden.

diy scrunchie

Vi skal helt sikkert finde på nogle flere ting at sy sammen. Næste projekt bliver en nem nederdel. Jeg har længe ledt efter en simpel højtaljet nederdel med elastik i livet i hvid- og blåstribet stof.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk dine rustne møbler op med maling