Flotte tæpper til børneværelset

Jeg havde delte mavemuskler

hortensia mørklillaDer kommer ikke så meget nyt fra mig i disse dage. Jeg oplever nemlig ikke en flyvende fis. I stedet ligger/går jeg sparsomt rundt herhjemme. Kigger lidt på killingerne. Streamer reality, fordi jeg er løbet tør for gode serier, og er for træt til at samle mig om en bog.

Jeg blev nemlig opereret for delte mavemuskler, også kaldt rectus diastase i tirsdags. Det er et lidt ømt emne, for det har bestemt ikke været en nem beslutning. Det er heller ikke noget, jeg synes er mega fedt at dele, men måske kunne andre have glæde af at læse om det, hvis de går rundt med de samme problemer som jeg selv.

Træning eller operation mod delte mavemuskler/rectus diastase?

Det er et ønske jeg har haft i mange år – at få samlet mine mavemuskler igen efter mine graviditeter. Men om det skulle gøres ved hjælp af træning eller kirurgi, har været det store spørgsmål. Men afhjælpes skulle det, for det har givet mig gener at være så ustabil i min kerne. Jeg har haft et stort skred, og havde hele 8 cm af min mave, som ikke var lukket. Det gør pænt ondt af få en barnefod eller deslige derind, skal jeg hilse at sige. Derudover er der smerter i lænd og dårlig holdning mm.

Jeg havde havde håbet, at jeg skulle træne det væk, da operationen for delte mavemuskler er et stort og voldsomt indgreb med et længere efterforløb. Jeg kan blandt andet ikke kan løfte Vilfred i seks uger. Så det ville kræve meget i hverdagen. Ikke kun af mig, men også Thomas. Jeg gik derfor i gang med at træne efter at have fundet et program på nettet, men der skete ikke meget. Intet faktisk. Samtidig har det været frustrerende, at jeg ikke kunne være med på træningshold i fitnesscentret, da mange øvelser slet ikke må laves med rectus diastase.

Jeg begyndte også at læse en masse om andres oplevelser med træningen mod delte mavemuskler, og umiddelbart fandt jeg frem til, at der ofte er tilbagefald i perioder, hvor man ikke får trænet så meget. Og med alt det, vi har at se til i vores liv, så ved jeg, at jeg ikke får lavet øvelser hver dag. Altid. Med et mellemrum på 8 cm mellem mine mavemuskler ville det blive en kæmpe udfordring. Desuden havde jeg så meget løs hud, at man ikke længere kunne se min navle, og det gjorde mig egentlig ked af det, når jeg så mig i spejlet. Den løse hud kunne så blive fjernet ved samme operation.

Men hvad så?

Jeg læste en masse omkring indgrebet – både om risici og forløb, men også hvem der skulle lave min operation. Jeg lavede en liste over steder, hvor jeg gerne ville opereres og steder, hvor jeg ikke ville. Og så havde jeg bare en del betænkningstid, for jeg var ærligt talt ret skræmt ved tanken om så stor en operation. Jeg har jo også tre børn at tænke på, og tænk hvis der skete mig noget på grund af det her!

Økonomi ved operation for delte mavemuskler / maveplastik

For nogle måneder siden tog jeg den endelige beslutning om at blive opereret for delte mavemuskler. Jeg havde næsten sparet nok op til operationen, så derfor skulle jeg ikke vente så længe på at blive opereret. Jeg ved dog, at hvis man er medlem af Sygesikring Danmark og har betalt for udvidet operationsdækning i minimum et år, så kan du få dækket en stor del af omkostningen ved operationen. Så hvis du selv har et brændende ønske om sådan en operation, men ikke har råd til det, så er det en mulig løsning.

Jeg meldte mig desuden til siden Mylooks.dk, hvor jeg bad om et tilbud. Ret hurtigt blev jeg ringet op med et tilbud hos en af de plastikkirurger, jeg havde på min liste. På den måde sparede jeg ret meget.

Jeg skal desuden selv betale min sygemelding efter operationen, da jeg ikke er blevet henvist af min læge. Så det er også en udgift, der skal regnes ind.

Hvordan har den første uge været efter min maveplastik?

Smertefuld! Hold op, hvor gør det ondt. Men det vidste jeg. Bare at stå op fra sengen og lægge sig ned igen. Det er så smertefuldt, og jeg skulle lige finde teknikken. Komedier? Nej, lad være med at se dem. Det gør så ondt at grine – ja, faktisk bare at rømme sig. Jeg frygter lige nu at blive forkølet, for tanken om at skulle hoste er helt uudholdelig. I skrivende stund er jeg på 5. dagen, jeg har været nede fra fjerde sal og gå en tur i gården. Det var et stort skridt for mig.

Jeg går som Dronning Ingrid, for man må (og kan) ikke rette sig ud de første par uger. Jeg er hævet en del op, og er i tvivl om, det er for meget. Men det er vist meget normalt. Jeg ser det i hvert fald an nogle dage.

Der har været meget at se til for Thomas, for vi har jo de fire små skønne killinger, og derudover har vi fået skiftet hele taget på vores kolonihave. De gamle plader indeholdt asbest, og vi skal derfor passe meget på, hvordan de håndteres. Thomas har brugt en stor del af weekenden på det, og jeg har været alene med børnene, men har heldigvis fået god hjælp af Vega, som søndag blev hyret som babysitter til Vilfred. Derudover har hun bare været skide sød omkring killingerne og kælet med dem, og passet på dem.

Vores lejlighed stinker af kat, og der er støvbolde over det hele. Jeg kan ikke gøre noget ved det, hvor end jeg gerne ville. Så jeg prøver at lukke øjnene for det, og håber Thomas når at klare lidt af det inden Vegas fødselsdag på lørdag.

Selvom det er hårdt, så ved jeg til gengæld, at det er en once in a lifetime operation. Når først jeg er helet efter de seks uger, så er mine muskler samlet. Helt. Det holder! Jeg må begynde at bevæge mig uden restriktioner i hverdagen. Uden at være nervøs for at gøre det værre. Og jeg kan begynde at genoptræne min hofte, som jeg er opereret i. Det har været et problem tidligere, fordi mange træningsprogrammer har bestået af øvelser, jeg ikke kunne udføre på grund af min rectus diastase. Så det glæder jeg mig enormt meget til at komme i gang med.

Har I spørgsmål, så fyr løs! Jeg vil besvare dem så godt, jeg kan.

P.S. Se lige hvor søde kattekillingerne er

kattekilling

ddbc1beb-1e9f-4935-8f02-837d5678b80e

   

4 kommentarer

 • Ida

  Spændende. Er i tvivl om jeg har det? Og i så fald hvor meget? Når man har 8 cm er der ingen tvivl eller? Det er bogstaveligt at der kan komme en barnefod ned?

  Undskyld alle mine spørgsmål – men min læge aner intet om det :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ida.

   Du kan lave en test på dig selv – de viser det fx i følgende video: https://www.youtube.com/watch?v=uOjh2A2GgU4

   Men det er svært at afgøre præcist. Jeg troede fx ikke, at jeg havde hele 8 cm. Og ja, det er bogstaveligt med barnefoden. Det er fx, når vi leger og tumler på gulvet, og jeg ikke lige er klar til at der kommer en tumling løbende. Så gør det stjerneondt , når de lige rammer ned mellem musklerne.

   Men hvis du ikke har gener, så er det jo ikke farligt med delte mavemuskler. Jeg havde bare både fysiske gener i form at smerter, men også kosmetiske gener, da jeg ofte blev spurgt om jeg var gravid, hvis jeg havde lidt for stramt tøj på. Jeg kunne ikke trække maven ind, da der ikke var nogle muskler foran til at gøre det med 🙂

   Du er altid velkommen til at spørge, hvis der dukker nye spørgsmål op.

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg overvejer samme operation – også efter 3 graviditeter og meget løs mavekind som følge der af. Er nysgerrig efter at vide hvordan det foregår og om de kan fjerne det løse hud og lave en ny navle – er det, det sy har fået lavet ? Må man spørge hvor du har fået det lavet henne og til hvilken pris ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette.
   Det kan jeg godt forstå, at du gør. Har du også problemer med delte mavemuskler?
   Operationen foregår i fuld narkose, og jeg var så medtaget, at jeg fik den store/udvidede maveplastik. De fjernede mellemrummet på de 8 cm og så fjernede de 16 cm hud. Og ja, jeg har også fået en ny navle. Jeg er meget spændt på at se den, når jeg i næste uge skal have plastrene af.

   Jeg fik det lavet hos Andreas Printzlau i Virum. Han er især dygtig til maver, havde jeg læst mig frem til. Derudover er han utroligt rar og ærlig. Jeg kom gennem Mylooks ned på 31.000, men jeg mener at hans normalpris er 42.000. Så det har kunne betale sig at bestille et tilbud derigennem.

   Du spørg endelig bare, hvis du har flere spørgsmål.

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flotte tæpper til børneværelset