Weekenden der ikke gik som planlagt

Snart to uger efter min operation for delte mavemuskler

Status efter min operation

Det er nu 13. dagen efter min operation for delte mavemuskler. Jeg synes det er på tide at give jer en lille update på, hvordan det står til. Jeg har selv surfet nettet tyndt for at finde dag-til-dag beretninger fra andre, der har være igennem den samme operation. Dem er der ikke så mange af på dansk.

Status er, at jeg kan næsten stå oprejst nu (i hvert fald først på dagen), modsat for et par dage siden. Der kunne jeg ikke tilnærmelsesvis rette mig ud. Det er dog også stadig med bagdelen trukket helt ind under mig, hvilket ikke ser så tiltalende ud 😉 Ryggen smerter ret meget af at være krum, og den trænger til at blive strakt ud igen.

Jeg GLÆDER mig til jeg kan rette mig helt ud og svaje i min ryg, uden at det trækker i arrene. Her er billeder fra hhv. 4. og 12. dagen efter min maveplastik. Jeg ser jo nærmest lidende ud på det nederste billede 😀

efterbillede maveplastik efterbillede maveplastik

Jeg er stadig hævet i maveregionen, og kan kun have joggingbukser eller nederdel med elastik i taljen på. Men altså, jeg er allerede langt, og inden jeg ser mig om, er de seks uger gået og jeg kan begynde at træne mig op.

Jeg har planer om at starte hos Yo Studios, som ligger i Sturlasgade, som kun er et par minutter fra vores hjem. De har nogle fede hold, og jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang.

Jeg kan også bukke mig ned og samle ting op fra gulvet nu, hvis jeg er über forsigtig. Dét er altså rart at kunne, skal jeg hilse og sige 😉 Min store frygt er stadig at blive smittet med en forkølelse med al den sygdom, der er i omløb. Det ville være sindssygt smertefuldt i syningerne at hoste, og jeg ville være hundeangst for, at trådene sprang op.


Læs første blogpost om min operation for rectus diastase her


På arbejde igen efter maveplastik

Den sidste uge har jeg arbejdet hjemme, men på onsdag, som er 14. dagen efter operationen, skal jeg afsted på job igen. Jeg er spændt på, hvor mange timer, jeg kan holde mig i gang derinde. Men planen er fuld tid. Som projektleder er det nu engang bedre at være til stede på jobbet. Telefonmøder er bare ikke er helt det samme som at være fysisk tilstede ved møderne.

Jeg tog en lille forsmag på at komme afsted i onsdags, hvor der var en to timers kickoff til en uddannelse, jeg tager gennem jobbet. Det gik ok, men jeg gik noget krumbøjet på hjemvejen, og kunne næsten ikke gå det sidste stykke. Mit mavebælte er min redning, fordi det støtter op, og det skal jeg heldigvis gå med i yderligere fire uger.

For at give mig selv lidt forkælelse ovenpå alle de smerter, så har jeg bestilt tid hos frisøren om et par uger. Der skal ske en større forandring, har jeg planlagt, og jeg er sindssygt spændt på det (og om jeg rent faktisk gør det, når jeg sidder i stolen).

Jeg skal også igennem et længere testforløb hos en kosmetolog med min hud, som stadig er ret medtaget på trods af zz-behandlingen. Den er ikke så uren længere, men stadig meget meget rødmosset. Dét glæder jeg mig også til at følge op på herinde. Jeg ved der er en del af jer med rosacea og problemhud, som læser med.

Nu hvor jeg sidder og lister alle de ting op, jeg har planer om for mig, træning, frisør og kosmetolog, tænker jeg, at det lyder som om jeg gør en hel masse for mig selv. Lidt egoistisk vil nogle måske tænke? Operationen er jo i det lange løb også for mig, men det føles egentlig helt ok, for det sidste års tid har været travlt for vores lille familie, og så kan det altså være givet godt ud at være lidt egoistisk.

8 kommentarer

 • Anne Nielsen

  Hej Maibritt. Jeg går og overvejer en maveoperation, men det er meget svært at finde info omkring hvor meget det egentlig hjælper – og at se før og efter resultater. Jeg vil blive rigtig glad hvis du vil skrive en kort besked (eller et nyt blogindlæg) om hvordan det går nu og om du er tilfreds med resultatet. vh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Hej Signe
  Tak for for at du har delt din beretning så andre kan følge med. Det var brugbar info 😊 Jeg har fået samme operation som dig, blot for 3 mdr. siden, da jeg havde navlebrok. Jeg frygter lidt at min operation ikke er gået som den skulle, da jeg stadig har mellemrum imellem mavemusklerne og navlen popper ud, når jeg spænder mavemusklerne. Jeg skriver derfor for at høre om du har lign. oplevelse, eller din mave er helt “lukket” og navlen bliver hvor den skal 😊? Mange tak – god sommer 🌞
  Vh Majbritt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Majbritt

   Tusind tak for din kommentar 🙂
   Mine mavemusklerner helt samlet, så det lyder mærkeligt, at dine ikke er. Det kan være du skal tage fat i din kirurg og få det tjekket.

   Min navle er dog begyndt at poppe ud i ny og næ, hvilket også undrer mig, da der så må være et lille hul i sammensætningen. Men jeg har ikke fået det tjekket faktisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedikte

  Kære Signe
  Tusind tak fordi du har delt din beretning 😊 det var en stor hjælp at læse forud for min egen netop overståede operation (samme hospital og kirurg som dig 😊)! Det var rigtig rart at læse hvad både jeg, manden og ungerne skulle forberede os på mentalt inden operationen, og virkelig fedt også at se billeder 😊 jeg render rund på 4. dagen nu, og ligner fuldstændigt dig på dit 4. dags-billede 😄 Glæder mig til at kunne lidt mere og til at smerterne fortager sig.
  Hvor lang tid gik der før du kunne træne mavemusklerne lidt? Og endte du med at bruge det træningsprogram, du skrev om eller noget andet?
  Mange tak for den fine blog!
  De bedste hilsener til dig 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Benedikte

   Mange tak for din kommentar, og hvor er jeg glad for at du har fundet mit blogindlæg om maveoperationen brugbart 🙂 Er dine smerter også slemme? Jeg husker det som et helvede, når jeg skulle ned at ligge i sengen.
   Jeg mener der gik seks uger, og så startede ultra blide øvelser. Bl.a. hvor jeg lå på gulvet og skiftevis løftede mit ben op strakt og ned igen. Derudover en øvelse på alle fire, hvor jeg strakte modsatte arm og ben, mens jeg prøvede at holde navlen oppe mod rygsøjlen. Lidt efter startede jeg hos YO Studios, og det var jeg super glad for. Underviserne var gode til at give mig nogle andre øvelser, når maveøvelserne blev for hårde.

   Held og lykke med din genoptræning 🙂

   Bedste hilsner
   Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedikte

   Ja det var stygt med smerter i starten, men jeg synes allerede det er meget bedre – heldigvis! Og dét dér med at ligge ned og sove er heller ikke så nemt for mig. Det er et cirkus at komme ned og ligge og et cirkus at vende sig… lidt ligesom dengang med graviditeterne 😂
   Tak for tips om øvelser! Jeg er spændt på hvordan det bliver alene at prøve på at rette mig op igen. Jeg håber det kommer til at gå nogenlunde smertefrit. Men jeg må jo bare tage det stille og roligt 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mich

  Hej 🙂
  Jeg skal have lavet samme operation inden jul.
  Må jeg spørge, hvordan du havde det i den første uge efter? Jeg kan læse, at du havde ondt. Men kunne du deltage lidt derhjemme eller var du “sengeliggende”?
  Havde du dræn på hjem?
  Er resultatet blevet godt?

  Mange hilsner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej 🙂

   Den første uge havde jeg virkelig ondt. Jeg spiste sammen med de andre, men var hurtigt tilbage og sidde i min halvtliggende position. Jeg prøve at komme rundt og gå i lejligheden hver eller hveranden time. Efter en uge og jeg bussen ind til byen til et to timers kursus, men jeg kunne næsten ikke klare hjemturen på grund af smerter. Men efter 14 dage har jeg været på arbejde hver dag. Men slutningen af dagen er hård.

   Jeg havde slet ikke dræn i.

   Jeg tror resultatet bliver rigtig fint, men det er alt for tidligt at sige endnu. Jeg er stadig hævet og arret er ikke helet. Jeg skal have plaster på arret i tre måneder. Det skal også lige siges, at min hud var ekstremt medtaget, så jeg har stadig strækmærker op til navlen. Men det gør mig nu ikke noget. Det er også ok at man kan se, at jeg har fået tre børn 🙂

   Du spørger bare, hvis du vil have det uddybet eller der dukker nye spørgsmål op.

   Mange hilsner til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekenden der ikke gik som planlagt