Lykken er ... #1

Hudpleje når du er på Isotretinoin

hudpleje rosacea { indlægget indeholder reklamelinks }
Reklamelinks er markeret med **

Jeg har netop afsluttet mit kurforløb med pH Formula mod rosacea. Mine førbilleder kan I se her, hvor jeg også beskriver det forløb, jeg skulle igennem. Hvordan er det så gået?

Jeg har fået fugtet min hud så godt igennem, som man overhovedet kan ønske sig. Desværre har jeg stadig rødme og de der småknopper mange af os med rosacea kæmper med. De genstridige små sataner  er svære at komme af med, og det lykkedes mig aldrig at få en helt glat hud. Jeg har derfor været forbi hudlægen, da der måtte skrappere midler i brug. Som noget (mere eller mindre) nyt, er man begyndt at give isotretinoin i lav dosis til rosacea-patienter.

Hvad er isotretinoin?

Isotretinoin er et A-vitaminsyre-præparat man normalt kun giver til akne-patienter, hvor alt andet er afprøvet uden virkning. Det kan kun udskrives af hudlæger, og der skal tages blodprøver hver fjerde uge undervejs for at holde øje med levertallene og fedtmængden i blodet. Desuden tjekkes man også for graviditet, da man ved tilfælde af graviditet er nødsaget til at få en abort. Det er altså stærke sager.

Jeg har været på det for 15 år siden, da jeg havde meget svær akne, og det havde en helt fantastisk virkning, og hjalp mig ud af en frygtelig periode med lavt selvværd, hvor jeg til sidst ikke havde lyst til at gå udenfor en dør, og undgik at være med på billeder på grund af mit medtagede ansigt.

Nu forsøger jeg så igen på en lavere dosis, og jeg skal være på kuren i 1-1,5 år. I den periode kan jeg som minimum forvente meget tør hud og slimhinder. Der skal med andre ord fugt, fugt og masser af fugt til min hud. Jeg skal derudover undgå at overbelaste min lever med alkohol, så vilde fester bliver det ikke til, men et enkelt glas i ny og næ hvis mine blodprøver ellers er fine.

Hvilke produkter vil jeg så bruge til at fugte huden under Isotretinoin-behandlingen?

SOS olie til ansigtet isotretinoin rosacea

Til ansigtet

Der er ét bestemt produkt jeg skal investere i igen, og det er pH Formulas SOS rescue oil (denne er modtaget til testforløb) . Den olie har jeg været så glad for. Den indeholder Argan-olie, mandel-olie, jojoba-olie, sesamolie og olivenolie. Derudover C- og E-vitamin. Der er hverken parfume eller parabener i. 3-5 dråber er nok til at fugte huden, hvorefter der skal en dagcreme over. Jeg bruger den altså i stedet for en serum. Man kunne måske frygte, at det fedter med sådan en olie, men det gør den her altså ikke.

Jeg har allerede fået flere fine linjer omring øjnene på grund af tørhed, så den skal have fuld gas med ansigtsplejen.

Udover SOS Rescue Oil vil jeg gerne bruge en dagcreme, og jeg er blevet anbefalet denne som supplement. Den er dog ret pebret, så det kan være, at jeg finder et billigere alternativ som ansigtscreme. Hvis I kan anbefale en ansigtscreme som giver masser af fugt, så anbefal løs 🙂

pleje tørre læber isotretinoin pleje tørre læber isotretinoin

Til læberne

Her bruger jeg allerede to forskellige. Jeg er inde i tredje uge af min behandling, og allerede efter knap to uger var mine læber meget medtagede. Jeg har derfor pleje til læberne stående rundt omkring, så jeg husker at få det på. Den ene jeg bruger er Lips & Dry Spots balm** fra Decubal. Den er yderst budgetvenlig til 49 kr. og den varer LÆNGE.

Den anden læbepleje er Ecooking Multibalm** til 95 kr. Den er helt fantastisk og blødgørende, og den er også drøj i brug.

Begge balm’er er, udover at være fantastiske til læberne, gode til andre formål, fx neglebånd, tørre pletter og insektbid.

billig creme til tørre hænder

Til hænderne

Her har jeg fundet en yderst prisvenlig favorit fra Lidl af alle steder. Cremen er fra deres mære Cien, og den er så lækker og minder i konsistensen om en god serum, jeg tidligere har brugt til ansigtet. Den koster 15 kr. Jeg må hellere skaffe mig et lager af den.

Komplementerende behandling

For at give huden et ekstra boost, vil jeg en gang om måneden/hver anden måned få en fugtighedsbehandling hos en kosmetolog. Jeg har været rigtig glad for at gå hos både BeautySolution og Atelier Rebul. Jeg tror dog jeg fortsætter hos Vicky fra BeautySolution, da hun har ret stor erfaring med både rosacea-patienter men også patienter, som er på isotretinoin, da hun deler lokaler med en hudlæge, som hun aftager patienter fra.

4 kommentarer

 • Marie

  Hej Signe.
  Jeg ved godt at det er et gammelt indlæg, men faldt lige over det, og har nogle spørgsmål som jeg håber du gider svare på 🙂 Jeg har selv taget isotretinoin mod akne, med rigtig god effekt, men har nu også fået konstateret rocasea, og er begyndt at få knopper igen.
  Hvordan går lavdosiskuren for dig? Og hvilken dosis isotretinoin skal du tage?
  Jeg overvejer meget at bede min hudlæge om den samme kur, da cremebehandling ikke lader til at virke. Hvilken hudlæge har du? Jeg ovevejende nemlig også at skifte i samme omgang.
  Der var umiddelbart alle de spørgsmål jeg lige kunne komme på. Håber der er kommet styr på din rosacea – og tak for en rigtig god blog😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie

   Jeg er ked af at høre, at du også har fået rosacea. Jeg synes lavdosiskuren går rigtig godt. Jeg startede de første fem måneder på tyve mg Isotretinoin om dagen. Jeg fik stress og blev psykisk påvirket, og da symptomerne mindede om de beskrevne bivirkninger, satte vi dosis ned til ti mg om dagen. Min hud er helt fri for de små knopper. Der kan godt komme lidt, hvis jeg har spist usundt, men det er meget lidt. Min rødme er også blevet mindre, men ikke helt væk. Så min hudlæge (Gitte fra Panoptikon) anbefaler, at jeg påbegynder laser, når min behandling er slut.

   Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål 🙂

   Mange hilsner
   Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Signe
   Har netop læst alle dine indlæg vedr. behandlingen af Rosacea. Må jeg spørge til om din kur med Isotretinoin har virket?
   Jeg har selv rosacea og prøver at finde ud af hvilken vej, som jeg skal følge.
   På forhånd tak.
   Alt godt
   Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise

   Ja den kur har hjulpet rigtig meget. Jeg gik dog ret hurtigt ned på 10 mg om dagen (jeg startede på 20), da jeg fik psykiske bivirkninger. Men det har taget rigtig meget. Jeg bliver dog stadig let rød. Men efter et år er jeg stoppet med behandlingen, og så bruger jeg ZZ creme, når jeg blusser eller får knopper, og den hjælper med at holde det nede 🙂

   Og så bruger jeg en god serum fra La Roche Posay mod rødme, som også har været guld værd

   Mange hilsner
   Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykken er ... #1