En pause fra solen og varmen

Broccoli slices med parmesan

broccoli slices ost

I går var vi ved stranden og besøgte spontant en veninde og hendes familie på vej hjem. Derfor endte klokken med at være 18, da i kom hjem. Det er som regel der (og de fleste andre børnefamilier) spiser. Det er i situationer som denne, at vi førhen ofte ville ty til at bestille pizza. Børnene foreslog det da også som de første 😉 Tro mig, jeg var tæt på at falde i!

Men samtidig havde jeg købt en masse grøntsager og eftersom jeg bestemt ikke går ind for madspild, så måtte der altså laves mad ud af dem. Jeg fandt broccolien frem og med pizzaen i baghovedet, måtte den indgå i en ret, som var varm og gerne noget med smeltet ost.

Det kom der disse lækre og saftige broccoli slices ud af. De tager ingen tid at lave, og det hele sker på en pande, så du skal ikke vente på en varm ovn.

broccoli slices med parmesan ost

Opskrift på broccoli-slices med parmesan

Til 4 personer (husk noget tilbehør, f. eks. en god salat)

Ingredienser:

  • 200 g broccoli
  • 4 øko æg
  • 50 g parmesan
  • 1/2 vand
  • 2 tsk olivenolie
  • 1,5 tsk flagesalt
  • Peber

Fremgangsmåde:

  • Rens broccolien og skær den i små buketter
  • Hæld olien på panden
  • Steg broccolien ved lidt over middel varme til de har fået lidt farve
  • Tilsæt vand på panden med broccoli og damp det af
  • Rør æggene sammen med salt og peber i en skål
  • Hæld æggemassen over panden med broccoli og lad stege ved lav varme
  • Riv parmesanosten og fordel den over panden (se billede herunder)
  • Lad det hele stege ved svag varme indtil æggemassen er stivnet.
broccoli slice med parmesan opskrift

Æggemassen med parmesan drysset over. Nu skal det bare stege færdigt til æggemassen er stivnet.

opskrift med broccoli og parmesan

Energi per person (1/4 af panden):

  • Energi: 688 kJ eller 164 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kulhydrat: 2,1 g
  • Fedt: 11 g

Find mange flere vegetariske opskrifter her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En pause fra solen og varmen