Minitærter med squash og sweet potatoes uden bund

Salat med ristede kikærter og knoldselleri

kikærter og knoldselleri salat

Jeg har ret megt optur over vores kostomlægning, for det betyder, at vi får prøvet en masse nyt af. Vi er endnu ikke så gode til madplan og dertilhørende indkøbsliste, så vi sørger bare for at fylde en masse grøntsager i kurven. Det betyder så også, at der bliver improviseret en del, så vi får brugt rub og stub.

Den her salat blev således til af de sidste rester vi havde i køleskabet, da vi kom retur til kolonihaven efter en lille ferie på Fyn. Den består hovedsageligt at knoldselleri, asparges, kikærter og feta (den hvide blok fra Puck, bruger jeg stort set altid)

Opskriften får I herunder

ristede kikærter salat

Salat med knoldselleri, ristede kikærter og feta

Ingredienser:

  • 1 stk knoldselleri
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 dåse kikærter
  • 125 g puck hvid ost
  • Nogle stilke frisk rosmarin
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • peber
  • Saften fra 1/2 øko citron
  • Olivenolie (1 spsk til selleristavene og 1 tsk til kikærterne)

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rens knoldselleri og skær det derefter i stave
  • Bland selleristavene med olie, rosmarin, salt og peber i en pose, så olien bliver godt fordelt
  • Hæld selleristavene over på en bradepande med bagepapir og fordel dem godt ud
  • Bag dem i ovnen til de er gyldne (ca. 20 minutter afhængigt af ovn)
  • Rens de grønne asparges og knæk nederste stykke af. Læg dem ind i ovnen til selleristavene de sidste 10 minutter
  • Når de er færdige hælder du dem i dit serveringsfad

 

  • På en pande varmer du olien op og tilsætter spidskommen, karry og paprika.
  • Lad krydderierne stege lidt i olien og tilsæt derefter kikærterne og salt
  • Rist kikærterne på middel varme i ca 10 minutter og lad dem køle af
  • Hæld dem over selleristavene i dit fad

 

  • Skær fetaen i tern
  • Skyld persillen og hak den eventuelt, hvis du bedst kan lide det
  • Fordel feta og persille over din salat og fordel citronsaften udover

Dagen derpå brugte jeg de rester, jeg havde tilbage, på at lave vegetariske frikadeller. Jeg blende det hele med en stavblender og tilsatte to æg. De blev så gode som pålæg, og vi undgik madspild!

Energiindhold per person (1/6 af salaten):

  • Energi: 847 kJ eller 202 kCal
  • Protein: 9 g
  • Kulhydrat: 19 g
  • Fedt: 8,2 g

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minitærter med squash og sweet potatoes uden bund