Cool kreabog med robotter

Opskrift på god squash-gulerodskage uden sukker

kage uden sukker med gulerødder og squash

Tidligere på sommeren var vi på Amager Fælled for at samle brombær ind. Siden har jeg tænkt en del over, hvilken kage de skulle bruges til. Jeg var kommet frem til at det skulle prøves af med  en kage med gulerødder og squash. Jeg har desuden været inspireret af Mays mange indlæg, hvor hun bruger Sukrin Gold i stedet for sukker, så det havde jeg købt ind, da jeg sidst var i helsekosten. Det smager lidt a la brun farin, og så er der stort set ingen kalorier i.

I går gav jeg mig i kast med at lave kagen, som jeg havde forestillet mig den, og så inviterede jeg vores venner fra andelsforeningen til testsmagning i går eftermiddags. Den blev, hvis jeg selv skal sige det,  virkelig virkelig god. Det syntes gæsterne heldigvis også, så det har jeg så meget optur over 😉

kage uden sukker med gulerødder og squash

Jeg bagte den i et fad, der måler 25×35 cm, og det kunne der ca. blive 20 stykker kage ud af. Jeg brugte saft fra brombærrene til at farve frostingen, og det blev ret lækkert.

Opskrift på kage uden sukker med squash og gulerødder

Ingredienser:

Kagedej:

1,5 dl kokosolie uden smag
350 g sukrin gold (hvis du hellere vil bruge almindelig sukker, bruger du bare dette i samme mængde)
4 æg
250 g gulerødder
150 g squash
50 g mandler
300 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk salt
10 g natron
100 g brombær

Frosting:

  • 125 g philadelphia natural
  • 50 g bakkedal
  • 200 g flormelis
  • Saft presset fra brombærrene til kagedejen

Pynt:

  • 50 g brombær
  • Evt. frisk mynte

kage uden sukker med gulerødder og squash

Fremgangsmåde:

  • Husk at tage smør og Philadelphia ud i stuetemperatur (så frostingen ikke skiller)
  • Riv squash og gulerødder fint
  • Blend mandlerne helt fint i en minihakker (eller hvad du har)
  • Tænd så ovnen på 175 grader
  • Pisk kokosolien og Sukrin Gold
  • Tilsæt æg
  • Tilsæt de blendede mandler og resten af de tørre ingredienser
  • Tilsæt de squash og gulerødder
  • Dræn lidt saft fra de brombær der skal anvendes i dejen  (til at farve frostingen senere)
  • Tilsæt forsigtigt brombærrene uden at røre for kraftigt.
  • Hæld i dit fad eller en lille bradepande beklædt med bagepapir og bag i ca. 50 minutter ved 175 grader

Frosting- fremgangsmåde:

  • Rør Philadelphia, smør og flormelis sammen. Husk at det skal have stået ude lidt, så det har nogenlunde stuetemperatur. Tilsæt til sidst din saft fra brombærrene.

Når kagen er kølet af, kan du smøre frosting på og pynte med de sidste brombær.

 

 


Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg?


Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cool kreabog med robotter