Frihed med indbygget tryghed. Ur med indbygget telefon til børn

Gamingtip til de hesteglade børn – Star Stable guide på dansk

hvordan spiller man star stableJeg har altid været glad for at game, allerede da jeg var barn. Dengang kørte vi ud i videobutikken og lejede en Nintendo med et Super Mario-spil for en weekend, når vi var rigtig heldige. Vi elskede det, min bror og jeg. Senere, da jeg blev teenager, var det strategispillet Civilizations, som fangede min interesse. Der brugte jeg mange timer på at bygge civilisationer op og drage i krig 😉

Mine unger har fået samme interesse. Ikke sådan forstået, at de spiller konstant, for de har heldigvis også andre interesser, som de bruger tid på. Men de kan godt lide at koble af med et godt spil. Har jeres børn det også sådan?

Folke har de seneste par år spillet Fortnite, som han har været virkelig glad for, hvorigennem han faktisk også har fået en hel vennegruppe, som han ses med IRL. Vega har netop fået interesse for et spil, hvor man, ligesom i Fortnite, kan tale med sine medspillere over spillet. Spillet hedder Star Stable, og her skal du bygge din egen karakter og en begynderhest.

Hvordan spiller man Star Stable?

Vigtig info til at starte med: Du opretter en brugerkonto online og downloader Star Stable på din PC eller Mac. Når du downloader og eventuelt skriver dine betalingsoplysninger ind, er det vigtigt, at du ikke gemmer dine kreditkortoplysninger, da dit barn ellers kan komme til at købe ting i spillet på din regning. Det tager ligesom glæden fra spillet, som ellers er rigtig sjovt.

Star Stable er et online hestespil med missioner, der skal fuldføres, og opgaver der skal løses, for at du passer godt på din egen hest. Du kan konkurrere mod andre spillere, og du kan også bare ride rundt og udforske områderne og tale med dine venner samt andre folk og fæ, du møder på din vej i den eventyrlige verden.

Når du har downloadet spillet, starter du med lave din karakter og bygge din hest.

Så er du klar til at ride ud og opleve de forskellige områder og snakke med dine hestevenner. Grafikken i spillet er rigtig fin og omgivelserne følger med årstiderne. Så her i efteråret er bladene gyldne, og om vinteren ændrer landskabet sig så igen. Selvom grafikken er så flot, kræver det ikke en splinterny gamer computer, og Vega spiller for eksempel på en bærbar computer, som har flere år på bagen.

Undervejs i spillet, som du får løst nogle missioner, vil din karakter gå op i level. Jo højere level, jo flere muligheder får du får at komme rundt i nye områder og opgradere din hest. Du kan også blive optaget i en rideklub eller lave din egen. Der bliver også mulighed for at købe nye racer, des højere level du er i.

Selvom det ikke er et decideret læringsspil, så får dit barn alligevel noget læring ud af det. Når du møder personer på din vej taler de for eksempel via talebobler, som skal læses. Og når du skal løse en mission, skal du også kunne læse og forstå den. På den måde er der indbygget læsetræning i spillet.

Møntfoden i Star Stable hedder Star Coins, og dem kan du spare op, så du på sigt kan købe noget, du rigtig gerne vil have. Det kan for eksempel være en ny hest, tøj eller et kæledyr.

Du kan trave, galopere og stejle med din hest, og hvis den er i fuld fart, kan du også springe. Du skal passe din hest ved at strigle og fodre den – ellers bliver den ked af det og performer ikke lige så godt. Du kan også deltage i springkonkurrencer, når du har fået nok rideundervisning i spillet.

Spilleren har også sin egen stald fra starten, som løbende kan blive fyldt op med heste. Du kan også besøge dine venners stald, hvis de inviterer dig indenfor.

hvordan spiller man star stable

Her er de områder som er låst op for os lige nu. Man får løbende adgang til at låse nye områder op.

Der skal tales pænt til hinanden i Star Stable chat

I chatten, som åbnes nederst i hjørnet, kan du chatte med venner og andre spillere. Der er kontrol med de ord, som bliver brugt, og du risikerer at blive udelukket fra spillet, hvis du taler grimt til andre spillere.

Hvad koster det og hvad er en Star Rider?

Spillet er gratis op til level 5, hvis du vil prøve det af og se, om det er noget for dit barn. I gratisversionen kan du udforske et lille område af øen. Herefter koster spillet penge, og du kan kun spille det ved at blive en Star Rider. Du kan enten spille på abonnement (hvilket kan blive dyrt i længden), eller du kan vælge at købe spillet helt for 599 kr. Det er selvfølgelig en pæn sjat for et computerspil, men så er det også købt en gang for alle.

V brugte sine sparepenge, og der er til mange timers sjov og hygge med hestevennerne, når de er kommet hjem fra rideskolen. Når man køber spillet, får man 1200 star coins på spillerkontoen, og derudover får spilleren hver uge 100 Star Coins, som kan bruges eller spares op til en ny hest, en hund eller andet.

Derudover opdateres spillet hver uge med mange fede features, så du får altså noget for dine penge. Når du har købt spillet kan du låse op for alle områder på øen og en masse nye missioner, og det er straks noget sjovere at spille.

Spillet har fået en del kritik for sin prissætning, da mange forældre synes, det er alt for dyrt. Vi har dog en klar aftale med V om, at de 599 kr. hun har brugt er et engangsbeløb, og så bruger vi ikke flere penge på det. Der må hun spare Star Coins op i spillet, og bruge hvad hun har. Den er hun helt med på.

Du kan læse mere og komme i gang med at spille her.

 


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frihed med indbygget tryghed. Ur med indbygget telefon til børn