Billig makeover af badeværelset - DIY

Opskrift på de bedste, bløde og sunde boller til madpakken

Bløde sunde boller med spinat til madpakken

Jeg må indrømme, at vi alle herhjemme er faldet af på den sunde livsstil, efter indtoget af coronakrisen. Så nu prøver vi ihærdigt at få så meget grønt i maden som muligt. Helst uden børnene synes, det bliver ‘for sundt’.

Forleden brugte jeg 200 g friske spinatblade til en omgang boller, der bliver lækre bløde og perfekte til madpakken. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har bagt efter den her opskrift, for bollerne med spinat var meget populære hos ungerne, og Vilfred og jeg kalder dem nu for ‘Hulk-bollerne’.

Jeg var overrasket over, hvor gode spinat-bollerne blev til madpakker, for de holder sig bløde og bliver ikke så tørre, som jeg ofte synes er et problem med hjemmebagte boller til madpakken. Som regel plejer jeg kun at bruge boller fra samme morgen til madpakken eller max dagen efter. Men disse holdt sig gode i flere dage.

Dejen er fint grøn, som du kan se herunder.

grøn dej med spinat

Opskrift på boller med spinat til madpakken

  • 5 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g frisk spinat og 5 dl vand
  • Grahamsmel, ca. 300 g.
  • Manitoba hvedemel ca. 1 kg
  • Lidt ekstra olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skyld spinatbladene og hæld dem i en skål med 5 dl vand
  • Blend det til en lind masse med en stavblender
  • I en anden skål opløser du gæren med 5 dl lunken  vand
  • Tilsæt salt, sukker og olie til gæer-opløsningen og rør
  • Tilsæt nu den blendede spinat og rør
  • Tilsæt grahamsmel og rør
  • Tilsæt nu Manitoba hvedemel til bolledejen har en god konsistent. Den behøver ikke at være klar til at ælte i hænderne, men skal heller ikke være helt klistret. Jeg brugte røremaskine, og her går der ofte lidt ekstra mel til, har jeg bemærket.
  • Hæld et par spsk olivenolie over dejen og spør ud på overfladen. Lad herefter dejen hæve overdækket 45-60 minutter
  • Forvarm ovnen til 300 gr. Efter hævning er den nu klar til at blive formet til boller. Jeg brugte blot to spiseskeer til formålet.
  • Skru ovnen ned til 200 g og lad bollerne bage midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver for brune, så de mister deres Hulk-farve 😉

 

 


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billig makeover af badeværelset - DIY