Børn,  børnetøj

Alternativ behandling infektioner hos børn.

Alternativ behandling infektioner

Da F var omkring 1½, havde han haft astmatisk bronkitis i mange måneder. Hans vejrtrækning rallede konstant, og vi skulle tvinge en maske med medicin på ham to gange dagligt. Derudover afløste den ene antibiotikakur den anden i månedsvis. Det var på ingen måde holdbart. Jeg besluttede derfor at gøre følgende

 1. Vi tog ham til akupunktør. Akupunkturbehandling af små børn udføres på en helt anden måde end hos voksne. F fik omkring 4-5 nåle pr behandling. Nålene bliver stukket ind og er et par sekunder, hvorefter de tages ud igen. F syntes overhovedet ikke det gjorde ondt, men spurgte faktisk den ene gang: “Mere nål?” Vores akupunktør er super god og rolig, og børn er trygge ved ham. F fik i alt fem behandlinger. Siden dengang for fire år siden har han ikke brugt maske eller fået antibiotika. Hvis I bor i København kan jeg anbefaler ham her. Jeg ved ikke hvad prisen er nu. Men dengang betalte vi 200 kr. pr gang. Hvis du ikke bor i København, så bare sørg for at akupunktøren er RAB-godkendt. Så har du sikret dig, at den uddannelsesmæssige baggrund er i orden.
 2. Vi begyndte med Bio-Strathdråber. Vores sundhedsplejerske anbefalede dem, og hun sagde, at hendes mand som er børnelæge også anbefalede dem. Selvom de egentlig ikke må anbefale noget, der ikke har dokumenteret virkning, så havde de bare set så mange børn, der havde fået det bedre med Bio-Strath dråberne. Der går gerne et par måneder før virkning sætter ind, så det er en god ide at starte før børnene begynder i vuggestue (hvis muligt)/ et par måneder inden den kolde tid.
 3. Sidst men ikke mindst købte vi uldundertøj til ham, og har brugt det fra september til april lige siden.

Akupunkuren hjalp helt sikkert på det akutte, for ellers kunne han jo ikke bare sådan slippe masken. Men jeg tror helt sikkert, at Bio-Strath og uldundertøjet har haft en forebyggende effekt på infektioner siden.

Vi startede op på Bio-Strath og uldundertøj med V, da hun var 9 mdr. Og hun er nu 3½ og har ikke fået antibiotika en eneste gang, og hun er (7-9-13) nærmest aldrig syg.

Jeg ved godt, det er ret alternative metoder, og mange af mine kollegaer ville korse sig, hvis de læste det her. Men nu har jeg delt mine erfaringer, og jeg håber, at der er nogen der kan bruge det til noget 🙂

Vores favorit uldundertøj er helt klart fra Celavi. Det er dejlig kvalitet, og de er ikke så tykke som mange af de andre mærker. De er lavet af 100% merinould. De kan fx købes her.

Alternativ behandling infektioner
Her er det F, som får lov at give mig lidt akupunktur 🙂
Alternativ behandling infektioner

14 kommentarer

 • Marina / cand.mor

  Puh, det lyder ikke rart. Men helt utroligt at akupunkturen bare virkede så godt!Vi har faktisk også en “hængende” recept på sådan en maske liggende i systemet, til hvis Ds hoste blusser op igen. Men det virker bare som et overgreb, at de skal tvinges til den maske. Vi er også helt klart på uldholdet. Har dog ikke prøvet CeLaVi.

  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Ja det føltes virkelig som et overgreb, og jeg lod som regel Thomas gøre det. For jeg havde ikke kræfterne til at holde lille F fast samtidig med at masken blev hvor den skulle. Så ubehageligt 🙁 Men nu er det heldigvis fire år siden, så vi satser på at vi ikke ser mere til det.

 • Maria (viamria.blogspot.dk)

  He he, ja man er vel farvet af sit fag – skal no lade være med at korse mig;) Lyder fedt at det hjalp! Hvis det var mit barn var jeg nok også villig til at gøre alt muligt. Og har selv fået akkupunktur som hjalp. Jeg er jo nok lidt immun overfor at give maskebehandling og andre indgreb, da jeg jo står og udfører dem hver dag. Det skal bare overtsåes. Vores børnelæger(mine kolleger altså) skyder som oftest mange nye idéer i sænk, med fantastiske argumenter/fakta, men jeg kunne da godt finde på lige at lure på de dråber;) A har fået AB én gang mener jeg, og K har aldrig været syg med andet end feber. Håber det fortsætter, ofte er det bare mig der hiver sygdom med hjem.Vi køber også uld, men oftest uld/bomuld fra føtex, da mine unger har sart hud. Har også prøvet Cosilanas, det er lækkert!

 • Signe / Copenhagen Kiddo

  hehe ja Maria, jeg nævner det heller ikke inde på arbejdet. Jo – en gang gjorde jeg det, men efter jeg så deres ansigtsudtryk, skyndte jeg mig at tale om noget andet ;)Jeg har også hørt godt om Cosilanas uldundertøj. Og vi har også haft Føtex’ med uld/bomuld til F, fordi han havde eksem, da han var mindre. De var også helt fine, men lidt kraftigere i stoffet.

 • PernilleW

  Det lyder som nogle hårde ture, I har måtte tage med F og den maske – det må have været hjerteskærende. Vi har også flere læger i familien med argumenterne i behold, men jeg kan virkelig godt forstå, at man kigger på alternativer, når det gælder ens egne børn (så ingen fordømmelse herfra).Det er jo lang tid siden, at jeg har besøgt blogland, så jeg er mange kommentarer bagud;) Derfor vil jeg blot skynde mig at sige: 1.000 gange tillykke med din adgang til uddannelsen! Hvor er det skønt og spændende for dig:) Og ja, det bliver sikkert hårdt at skulle på SU igen, men jeg tror også, det er investeringen værd (og p.s. Kan sagtens forstå din glæde ved at kunne bære dit eget tøj igen, ha ha). Og så er det altid dejligt at se nogle stemningsbilleder fra nabolaget med glade børn og voksne. Vi har virkelig også nydt lige at have et par dage herhjemme med de lange aftener, inden vi om lidt tager af sted igen. Håber vejret holder, så I kan få endnu flere af de rare familiestunder. Og i øvrigt: tillykke med, at du er mobil igen. Det må føles godt;)

 • Finurligt

  Vores lille V har desværre fra rallet mere eller mindre fra han var ganske lille. Han virker heldigvis ikke til at være generet af det, og vores tidligere læge mente, at han havde en mild form for asmatisk bronkitis, men så længe han ikke var/er generet frarådede han behandling. Så det har vi gjort indtil nu. Og så pakker vi ham ind i uld i alle måneder med “r”. Men måske skal vores nye læge lave et tjek i løbet af efteråret.Vi har også forsøgt bio-strath, men begge drenge NÆGTER at tage det og jeg synes egentlig også at det smager hæsligt. Hvordan skjuler du det?

  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Øv hvor træls at han skal døje med det. Men jeg tænker også, at så længe han ikke virker generet af det, så er der vel ingen grund til en behandling, som de synes er ubehagelig. Vi blander dråberne i lidt æblejuice hver morgen. I starten var det en kamp med F. Men han vænnede sig efterhånden til at det var en del af morgenritualet. Og V har altid bare slubret sin juice i sig. For ja uden juice smager det forfærdeligt. Og så køber vi dråberne (ikke eliksiren)

 • taburetten

  Kære Signe, Tusind tak fordi du deler ud af dine erfaringer. Jeg har selv en søn på 10,5 mdr. som får maske morgen og aften, plus maske ved anfald. Det er rigtig hårdt, og det har stået på i tre måneder nu. Og han HADER masken. Så jeg er vitterlig klar til at prøve alt for at undgå sygdom og selv de mindste infektioner, for han slår ud på det mindste. Jeg har aldrig hørt om Bio Strath før nu, så de er straks klikket hjem. Men hvordan gjorde I mht akupunktur og masken, for vi giver både mod anfald og forebyggende. Men hvordan ved man at akupunkturen virker så man kan droppe det hele? Igen tusind tak fordi du deler.Stort knus herfra, Ida.

  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Kære Ida, Faktisk rallede F, selvom han fik maske dagligt. Allerede efter få gange akupunktur blev rallen mindre, og vi skar ned til en gang maske dagligt. Og jeg tror, at vi fjernede masken helt efter fire gange aku. Og der var infektionerne helt stoppet og slimen væk. Så det gik faktisk helt af sig selv. Allerede efter første behandling var der bedring og som bonus bedre nattesøvn, så jeg var ikke i tvivl om, at det hjalp.Du må endelig skrive igen, hvis du har andre spørgsmål.Kh Signe

  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Jeg har lige tjekket, og kan se, at de er steget ret meget i pris siden jeg sidst købe ind. Jeg ville nok gå i fysisk butik for at spare porto. Og der er Helsemin den billigste, hvor de sælger den til 119. Men sidst jeg købte kostede de 80, og det er måske et halvt år siden, så jeg er overrasket over prisen! Og husk at det gerne tager 2-3 måneder før man kan se en virkning af dråberne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *