Opskrifter

Børn og grøntsager

børn og grøntsagerJeg må simpelthen dele min begejstring med jer! Som jeg skrev i det her indlæg, så fik jeg i weekenden lavet en madplan og skulle stå for indkøb. Vi har længe levet af 5-10 forskellige og til tider kedelige retter, så jeg besluttede, at det hele skulle være nyt. Så udover rødebedemuffins og burgerboller lavet af bønner og mandelmel, så har der sneget sig flere spændende ting på menuen, fyldt med grøntsager. Og ved I hvad? Jeg har sgu fået mine unger til at spise både rødbede, bladselleri og blomkål og bønner!!

Og endnu federe er det, at Thomas og jeg har genfundet gejsten ved at stå i køkkenet og kokkerere sammen, hvilket længe har været set som en sur pligt.

I forgårs lavede vi Chili sin carne med blomkålsris af opskrifter fra Vanløse Blues og Madbanditten. Saucen var fyldt med grøntsager og forskellige bønner, og Folke spiste hele 3 (!) portioner. Det tog lidt overhånd, da jeg sagde, at han da vist var det, man kunne kalde madmodig. Så skulle der flere portioner indenbords. På trods af, at han faktisk startede med at vrænge lidt på næsen af de såkaldte ris, som han altså godt kunne smage, var kål 😉

I går aftes lavede vi blomkålspandekager, som blev bagt i ovnen. Og de røg let ned gennem løgnhalsen på begge børn! Vi klapper i vores små hænder og føler os som superforældre og ikke mindst mega sunde! Og jaja, nu må vi se, hvor længe det her holder. Men så længe det varer, kan vi da godt tillade os at klappe os selv lidt på skulderen, ikke? Der var gået lige lovligt meget Just-eat i den de sidste par måneder, så det her er altså godt for vores lille familie.

Vi har købt ind til en hel uge på nettet, og så har der lige været et par småting, såsom kød, som T har købt med hjem efter job. Så alt i alt ret nemt.

4 kommentarer

 • Debbie

  Hvor er det fantastisk, godt gået! Herhjemme er det også en evig kamp med det sunde mad til børnene. Vi har dog fået den store pige til at forstå at grønt er godt, især da hun vil have langt hår. 🙂 Så den frase bliver brugt flittigt her hjemme. Kunne du evt. have lyst til at dele dine madplaner? er selv tilhænger af disse, men mangler virkelig inspiration, og jeg synes desværre at det alt for ofte er svært at finde sundt børnevenligt mad, som ikke tager en hel aften at kokkerere.

  • Copenhagen Kiddo

   Haha, ja det er da en god gulerod 😉 Og ja god ide at dele madplanen. Det vil jeg få gjort inden næste uge 🙂 Nogle af opskrifterne har taget lidt ekstra tid at føre ud i livet, men det er også nogle helt andre typer retter og nye ingredienser. Og jeg er sikker på, at efter et par uger, så kan vi lave det lige så hurtigt, som vi normalt gør med andre retter.

  • Copenhagen Kiddo

   Jeg synes Vanløse Blues laver en masse gode ting, men nu er jeg også vegetar. Så jeg elsker at der er masser af kødfri opskrifter hos hende. Så kan vi ofte lave noget kød ved siden af, som T og børnene kan spise 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *