Uncategorized

At mærke liv i graviditeten

Langt om længe har jeg mærket liv. I mine to andre graviditeter har jeg mærket det langt tidligere. Den her gang var jeg i 20. uge før jeg mærkede liv. Moderkagen har ligget fortil alle tre gange, men det ser ud til, at den vitterligt fylder hele maveskindet i den her graviditet.

Til gengæld var de første bevægelser så kraftige, at jeg kunne se dem uden på maven. Jeg lå på mit hotelværelse i mandags, klokken var alt for mange, jeg kunne ikke sove, og så pludselig kom den der glidende bevægelse lige ved siden af navlen. Jeg turde næsten ikke tro på, at det var det. Men næste dag var der ingen tvivl. Mens jeg sad og lyttede til vores personaleseminar, holdt lillebror fest i maven. Det er altså en dejlig følelse, og heldigvis har der været masser af spark lige siden. Ikke mindst da jeg var til kraniosakralterapi torsdag aften for at se, om vi kunne afhjælpe mine efterhånden ret kraftige bækkensmerter.

Det er utroligt hvor forskellige graviditeter kan være, ikke? Og det hele er jo lige ‘normalt’, det handler jo også om, hvordan babyen ligger, hvor den sparker hen, og hvor moderkagen ligger.

Om lidt over to uger starter jeg til gravidyoga sammen med Signe. Jeg håber og tror det bliver rigtig godt både i forhold til at få lidt afspænding i en lidt travl graviditet, men også til at gøre kroppen klar til fødsel. Vi har valgt Pakhusyoga, som ligger på Islands Brygge hos Pernille, som har bloggen Yogish Mama. Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver. Jeg har nogle virkelig stive led og håber, jeg kan lave bare nogle af øvelserne uden at ligne en komplet idiot.

10 kommentarer

 • Maja

  Ej, hvor sjovt:) Jeg starter også hos Pernille om to uger, glæder mig til 1 1/2 times udstræk og afslapning om ugen – lige hvad min krop har brug for. God fornøjelse, måske vi er på samme hold;)

 • camilla // Olinesmor

  At mærke liv er noget af det meste fantastiske der findes. Jeg har også lige begyndt at kunne mærke min lille guldfisk i maven. Dog ikke udvendigt (jeg har også foranliggende moderkage), men den der følelse af en guldfisk der slår med halen og den der klidren den mærker jeg så fint, og det er bare så dejligt.

 • pernille

  Det var dejligt at have dig på holdet!! og NU finde dette indlæg 😉 Jeg er ikke så meget online som jeg gerne vil – eller noget…
  Håber vi ses igen på et tidspunkt! Og at du nyder det sidste af din graviditet! <3
  Kærlig hilsen
  Pernille

  • Copenhagen Kiddo

   Tak Pernille! Jeg var også meget glad for at være med. Om en uge har jeg barsel, og så skal jeg i gang med noget igen, men er det noget med at man kan tilmelde sig pr. gang her op mod termin?

   Kh Signe

   • pernille

    Ja du kommer bare og kan betale fra gang til gang (det kan man når man har været tilmeldt et hold før). Eller hvis du ved du vil være med x gange kan du også bare skrive til mig/os og tilmelde dig.
    Vi har torsdag formiddag kl. 11.30 – perfekt når man er gået på barsel. Ellers er der stadig noget mandag (kl. 17.00) og onsdag aften (kl. 17.30).
    Glæder mig til at se dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *