familie

Vores efterårsferie

efterårsferie gateway to spaceHold op, vi har haft en dejlig efterårsferie i de fire dage, vi havde sammen. Jeg kunne got have brugt flere dage, for jeg er egentlig tilhænger af tid til ren hygge uden for mange planer, men med fire dage blev det alligevel til en del. Til gengæld har vi virkelig nået mange sjove ting.

Torsdag startede med et besøg på NASAs ‘Gateway to space’ udstilling, som kører i Bellacenter frem til d. 18. december. Vi startede med lækker brunch, hvor folkene fra NASA kom rundt til bordene og præsenterede udstillingen. Børnene forstod ikke en bjælde men var dybt fascineret alligevel!

Udstillingen var generelt for de lidt større børn, og jeg troede måske vores børn ville blive skuffede, da jeg så det. Men igen – dyb fascination. De syntes, det hele var vildt spændende, og selvom børneområdet var lille, så brugte de lang tid derinde.

Senere torsdag var vi i Fields for at høre om året refleksdag, som er d. 23. oktober. Det var et rigtig godt arrangement, og i det hele taget et meget vigtigt emne at sætte fokus på – nemlig sikkerheden i trafikken, som altså øges, hvis du er synlig. Det er noget der ligger mig meget på sinde, efter vi er begyndt at cykle med F i byen efter det er blevet mørkt.

I Danmark er vi ikke specielt gode til at huske reflekserne af den simple årsag, at vi glemmer dem! Derfor sætter Børneulykkesfonden fokus på at gøre det til en god vane hos børnene at huske reflekserne. Forhåbentlig tager de den gode vane med sig, når de bliver større. Et af tiltagene er refleksbetjente, som er for børnehavebørn. Er der noget små børn er gode til, så er det at være små betjente overfor hinanden, ik? Og den egenskab udnytter Børneulykkesfonden på en rigtig sjov måde i året kampagne, som I kan læse mere om lige her (I kan også melde jeres institution til).

efterårsferie knuthenborg
efterårsferie børn knuthenborgFredag gik turen mod Knuthenborg, som vi ikke har besøgt før. Men efter at have læst en masse fantastiske beretninger om parken, skulle det også prøves. Det var en kæmpe succes, og lidt overraskende var det ikke de vilde dyr, som fangede børnenes opmærksomhed, men derimod en helt fantastisk legeplads og så de dyr man kunne gå helt tæt på og røre ved. Heriblandt var både shetlandsponyer, æsler, geder og lamaer. Et andet hit var også at køre rundt mellem aberne og fodre dem fra bussen.

Vi skal helt sikkert tilbage til Knuthenborg igen en sommerdag. Men lige den her første gang, var det faktisk fedt at være afsted på en kold gråvejrsdag, for så var der ikke så mange mennesker, som jeg ellers kunne forestille mig, der ville være. Hvis I selv overvejer at tage dertil en dag, så sæt mange timer af, hvis I også har en lang køretur derhen. Vi var først hjemme kl. 19.30 og måtte skynde os at få lidt mad i dem inden de skulle i seng. Tiden går stærkt dernede, og der er så mange ting at opleve.

efterårsferie børn knuthenborgLørdag var vi i biografen og se Flyvemaskiner 2. En rigtig fin tegnefilm, som holdt begge børns opmærksomhed gennem hele filmen. Den handlede blandt andet om at tænke på andre før en selv. Og i filmens tilfælde handlede den om brandmænd, der sætter livet på spil for at redde andre. Det var en virkelig fin fortælling, selvom F syntes, den var lidt uhyggelig nogle gange. Vi nåede også et smut forbi Halloween i Tivoli, imens vi ventede på, at filmen startede. Der var som altid rigtig fint, og vi nød den dejlige stemning, selvom det var et kort visit.
efterårsferie tivoli halloweenSøndag sluttede vi vores efterårsferie af med et virkelig hyggeligt arrangement på STAY hotel på Islands Brygge. Vi var til bloggerfremvisning af efterårskollektionen fra det danske mærke Milk CPH, som jeg før har skrevet om lige her. Vi har haft en del tøj der fra til børnene, og ofte er der nogle lækre styles, som også kan bruges af voksne. Jeg har for eksempel selv haft en virkelig fin kjole i den største størrelse.Og prøv lige at se den fine taske. Den er perfekt som sportstaske til pigerne.
efterårsferie Milk Copenhagen AW14 STAYResten af søndagen gik med at læse lidt for mit vedkommende, og ellers hyggede vi med spil og søndagsslik (jeg havde glemt fredagsslik både fredag og lørdag!!)

Hvor ville jeg ønske, at vi havde efterårsferie lidt længere, men i morgen starter en travl hverdag igen, og den næste måned bliver desværre lidt for travl til mit temperament. Der er lagt gruppearbejde ind hver eneste weekend i hele november, og derudover flere lange dage. Og ikke for at klynke (eller jo måske lidt), men jeg synes det tager ekstra hårdt på mig med de travle dage nu, hvor jeg også er gravid og har to børn derhjemme. Jeg ser frem til mit ugentlige onsdagsfix, hvor jeg skal slutte dagen af med gravidyoga i selskab med den anden Signe, hvor jeg kan give slip på tanker om travlhed i de timer, det varer.

2 kommentarer

  • Anne

    WOW! Godt nået på 4 dage 😀 Vi besøgte Den Blå Planet i efterårsferien. 7 trilliarder mennesker men alligevel en stor oplevelse, specielt at sidde med frokost udendørs lige ned til sundet og se flyverne lande i Kastrup! Det er altså et hit når man er et (drenge) barn 😀
    Anne

    • Copenhagen Kiddo

      Ej det lyder også hyggeligt 🙂 på trods af mange mennesker. Jeg vil også gerne snart til Den Blå Planet igen. Vi var det lige da de åbnede men der var nemlig aaaalt for mange derinde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *