Uncategorized

Vacciner og blodprøver. Forbereder I jeres barn?

Vi skal til lægen med F i morgen, og jeg ved, at han skal have  taget blodprøver. Derfor har jeg netop lige haft en snak med ham om det. Jeg vidste, at det ville resultere i gråd og modvilje mod at tage derhen, men jeg synes det er vigtigt, at han er forberedt. Det var noget vores læge gjorde mig opmærksom på, da børnene endnu ikke var særligt gamle.

Hun fortalte mig, at mange forældre undlader at fortælle børnene, når de skal stikkes, og at de i stedet for venter til lægen sidder fremme med nålen. Hvilket vel egentlig både er unfair overfor barnet, der er fuldstændig uforberedt på, hvad der skal ske, men også unfair overfor den sundhedsprofessionelle, som så skal være the bad guy. Ofte giver det, ud fra hendes erfaring, mere ulykkelige børn i konsultationen.

Så det har jeg taget til mig, og vi fortæller altid børnene på forhånd, hvis de skal stikkes, og selvom det giver mig en meget ked af det dreng i det øjeblik, jeg fortæller ham det (og en halv times tid efter), så tror jeg han er glad for at være forberedt på, at det er det han skal i morgen. Og det betyder også, at han ikke får en angst for at gå til lægen, fordi han aldrig ved hvad der skal ske. Det er jo ikke så ofte, man skal stikkes hos lægen. Så min overbevisning er, at det er rarere at vide det på forhånd de få gange, det drejer sig om, end altid at være nervøs for, hvad der skal ske, når man skal til lægen.

Hvad er jeres holdning, og hvordan gør I, altså hvis I har børn, der er store nok til at tage snakken?

 

 

4 kommentarer

 • Anne

  Jeg fortæller det altid, også selvom det resulterer i bekymringer. Men da Karl i et halvt år efter at være blevet 4 års vaccineret havde snakket om, at han ikke ville stikkes, kom jeg i tanke om Trylleplaster aka Emla plaster. Det er lokalbedøvende (I know that you know:0) og skal på 30-60 min. inden stikket, jeg mener at det er i håndkøb. Det gjorde at han kunne slappe af og ikke være bange. Og på dagen gjorde det vist mest ondt at få plasteret af. Og så har jeg altid været stor tilhænger af bestikkelse som is eller kage i de situationer – det læger alle sår:0) God vind i morgen.

  • Copenhagen Kiddo

   Ja jeg kom selv i tanke om det, bare lidt for sent. Jeg har selv brugt det da jeg var ræd for nåle 😉

   God weekend!

   Kh Signe

 • Trine

  Hejsa,- brug “tryllecreme” – altså Emla creme der bedøver huden, det tager langt det meste smerte. Virker suverænt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *