Opskrifter

Rabarbermuffins. Hurtige og super gode

rabarbermuffins opskriftFor nyligt bagte jeg rabarbermuffins med kokosmel, og de blev virkelig gode. Nu hvor vi har fået en have med et gigantisk rabarberbed (i følge sælgeren med Danmarks bedste og sødeste rabarber), så skal der virkelig laves ting med rabarber i. Og rabarbermuffins er altså super nemme at lave og gode at fryse ned, så der altid er noget at byde sine gæster. Opskriften er allerbedst med hvid chokolade, men hvis du ikke har noget ved hånden, så er det også helt fint at undlade. Det er nemlig ofte jeg står i den situation, at jeg kun har basisvarer i skabet, og egentlig kun bager fordi jeg har noget frugt, der skal bruges lige nu og her. Og så er det rart at kunne bage uden at skulle ud at købe ekstra ind. Har du nogle nødder eller evt. mørk chokolade, så kan det også give et lækkert twist til dine rabarbermuffins.

I får opskriften på rabarbermuffins her:

 

Ingredienser:

3 æg
200 g fint rørsukker
1 tsk vaniljesukker
120 g blødt smør
½ dl mælk
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g kokosmel
300 g rabarber

Evt. 50 g hvid chokolade

Pynt: Hvis du vil have frosting på, kan du blande 125 g flødeost naturel med 100 g flormelis tilsat 1-2 spsk citronsaft.

 

Fremgangsmåde:

Rens rabarberne og skær dem i skiver af 1/2 cm tykkelse. Hak evt. chokolade og/eller nødder, hvis det skal i. Stil det i en skål, indtil det skal bruges. Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk derefter smør og rørsukker godt. Og tilsæt så æggene et efter et, imens du pisker. Tilsæt så mælken.

Bland de tørre ingredienser og pisk dem i dejen. Bland herefter rabarberne og evt. chokolade/nødder i dejen.

Fyld dejen i muffinsforme og bag dine muffins i 20 min ved 180 grader.

 

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *