eBay,  Opskrifter

På hyldeblomstjagt

 

kolonihave

I torsdags var vejret med os så vi spiste hyggelig morgenmad på vores terrasse i kolonihaven. Derefter gik børnene og jeg en lang tur på jagt efter hyldeblomster. Jeg tænker at det var sidste chance, for de fleste træer var enten visne eller rippet for hyldeblomstskærme.

Børnene var søde, og vi gik i to timer og tog det i laaangsomt tempo. Fandt hyggelige områder undervejs, som vi stoppede ved. Fx denne fine træhule med et torv.

treehouse kolonihave hyldeblomstjagt


hyldeblomst børn hyldeblomst citron opskrift

Vi endte med at eksperimentere lidt og i stedet for ren hyldeblomstsaft, lavede vi jordbær-hyldeblomstsaft. Den står lige nu og trækker på tredje døgn, og jeg tror vi hælder den på flasker i morgen eftermiddag.

Opskrift på jordbær-hyldeblomstsaft

30 hyldeblomstskærme

2 store øko citroner

500 g jordbær

1 brev citronsyre (jeg købte et fra Dr. Oetker i Brugsen)

2 l vand

1.5 kg sukker

 

Fremgangsmåde:

Kog vand og sukker til sukkeret er opløst

Skyld hyldeblomster, mos jordbær, skær citronerne i skiver

Når sukkeret er opløst, slukkes blusset og resten af ingredienser puttes i. Jeg klemte citrinskiverne i, så der blev frigivet lidt ekstra saft.

Lad det køle af, og derefter skal det trække køligt i 3-5 døgn.

Herefter hældes det på skoldede og atamonskyllede flasker.

Vores trækker som sagt endnu, så jeg kan ikke sige om opskriften bare holder. Jeg skal nok give en opdatering, når vi har smagt på det.

Jeg skylder i øvrigt også en opdatering på kimono-købene. Jeg har indtil videre modtaget to af de tre. Den ene i rød, blå og hvide farver er super fin. Den vævede jakke var derimod slet ikke noget vværd. Eller det vil sige, at det ikke var den på billedet. Det var en polystersag, ikke vævet og heller ingen lynlås, så den svarede altså ikke til beskrivelsen, desværre.

hyldeblomst jordbærn citron opskrift

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *