Børn,  Opskrifter

Inspiration til madpakker

madpakke ideer inspiration

I sidste uge tog jeg alle tre børn under armen og drog afsted mod Nørrebro, hvor vi var inviteret til et arrangement, hvor vi sammen med kokken Charlotte Nowak skulle inspireres til at lave sjovere madpakker til børnenes skoledag. Jeg er virkelig idéforladt (eller også har jeg bare for travlt), så når jeg/Thomas står og skal lave madpakker om morgenen samtidig med, at vi skal gøre tre børn og os selv klar til at komme ud af døren kl. 7.40, så bliver det ofte til et par kedelige rugbrødsmadder. Uf det var en lang sætning, og jeg blev næsten lige så forpustet af at læse den op, som jeg gør, når jeg skal finde på sjove madpakker 😉 Søg på #adpakke på Instagram, så ville I helt sikkert finde noget, der minder om mine børns. Heldigvis brokker de sig ikke.

Til sagen. På grund af ovenstående sagde jeg selvfølgelig ja til at deltage i arrangementet, men ved nærmere eftertanke skulle jeg nok ikke være taget alene afsted med alle tre børn. Jeg kunne selvsagt ikke være alle steder på en gang, og der blev da også smadret et par tallerkner og tabt både torske- og laksemousse på gulvet. Så om vi bliver inviteret igen, ved jeg ikke. Vega havde blandt andet set sig varm på en stor leopard nede ved badeværelset, hvilket resulterede i mange smutture ned på toilettet (indsæt selv abe-emoji, der holder sig for øjnene)
 photo 11944674_10152919346861548_2066491645_n_zps3wyvbul9.jpg

Men selve arrangementet var virkelig godt, så bortset fra de uheldige episoder, har vi fået inspiration med hjem til nye ting i madkassen og til 10’er-maden. Især Folke gik op i det og stod – sammen med sin gode ven – for fiskepålægget i form af lakse- og torskemousse. Og han spiste det! Og fortalte med glæde ALLE vi mødte på vej til skole om det dagen derpå. Jeg mødte en mor på vej hjem, der da syntes det lød som et spændende kursus, vi havde deltaget i.

Der blev også lavet de lækreste små grøntsagsblinis, som jeg forudser, bliver en vinder i madpakken. De er nemlig både lækre og sunde. Udover ovenstående, blev der også lavet nudelsalat og pastasalat med kylling. Dét er også noget vores børn elsker at få med i deres madpakker. Jeg har købt nogle engangs træ-gafler i Søstrene Grene, som jeg giver med, for så behøver børnene ikke at huske på, at bestikket skal med hjem igen.

Jeg har spurgt, om jeg må dele nogle af opskrifterne med jer, og det må jeg gerne. Så her får I et par af favoritterne. Laksemoussen er perfekt i en sandwich af grovbrød. Til arrangementet brugte vi sandwichbrød og ristet rugbrød fra Schulstad. Begge nøglehulsmærket.

Der blev optaget en fin lille stemningsfilm af Schulstad, som I får her

 

Opskrifterne til børnenes madpakker er fra Charlotte Nowaks hånd og kommer her

Majstortilla

 • 1 spsk olie
 • 1/4 finthakket løg
 • 3 æg
 • 1 fintrevet bagekartoffel (ca 150g)
 • 100 g friske eller frosne majskerner
 • Salt og peber

 

Løgene sauteres i lidt olie i 1-2 minutter uden at få farver.

Æggene piskes sammen i en skål og tilsættes løgene, den revne kartoffel og majskernerne. Smages til med salt og peber.

Varm en blinispande op med lidt olie (du kan også bruge en alm. lille pande og i stedet skære pandekagen/tortillaen ud i slices)

Tortillamassen hældes på og bages ved middelvarme i ca. 4-5 minutter.

Jeg spiste selv de små majstortilla med en creme fraiche-dressing. Det var ret lækkert, og kan komme med i madkassen i en lille plastbøtte.

Varmrøget laksemousse på ristet rugbrød

 • 4 skiver rugbrød
 • 1 dl creme fraiche
 • 1/5 bundt dild
 • 1 tsk dijonsennep
 • ca. 150 g varmrøget laks uden skind og ben
 • Salt og peber

 

Skær rugbrødsskiverne i trekanter, og rist dem på brødristeren på hver side til de er sprøde.

Kom creme fraiche i en skål, og tilsæt hakket dild og sennep.

Hvis der er et gråt fedtlag på skindsiden af laksen, fjernes dette. Pluk laksen ned i skålen i mindre stykker, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Kom laksemousse på rugbrødsskiverne (eller mellem sandwichbrødet, hvis du laver sandwich)

madpakker inspiration

Her var altså et par ideer til børnenes madpakker. Jeg håber I kan bruge dem. Hvad er jeres børns madpakke-favoritter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *