Familieliv

Minus vinterferie

brown leafsNyder I alle vinterferien, mon? Herhjemme står den på arbejde og studie. De store er på fritidshjem hver dag, og ved I hvad? De elsker det! Altså de havde også elsket at være hjemme, men når nu vi ikke har ferie fra job og studie, så er det rart at vide, at børnene har det godt og hygger sig.

Der er meget få børn tilstede ud af de over 300, der går på fritidshjemmet til hverdag.  Det betyder, at de får knyttet bånd til nogle, de normalt ikke leger med. Det betyder også, at de lærer pædagogerne bedre at kende. Der bliver hygget om dem. Ja, de bliver rent faktisk forkælet derovre.

Tirsdag gik de ud for at købe ind til pandekager, som de så selv bagte i køkkenet. Der var et tag-selv-bord af lækkert fyld (meget bedre end herhjemme, forstås) og is til pandekagerne. Onsdag stod den på udflugt til Legejunglen i Køge. De kunne knap nok sove af bare spænding, og det levede op til alle deres forventninger.

I dag skulle F lave LEGO stop-motion film med en af pædagogerne. Det har han glædet sig til siden sidste uge. Det er nemlig noget, han eksperimenterer med herhjemme allerede.

Hvad vil jeg med det her indlæg? Jeg vil egentlig gerne udtrykke min taknemmelighed til de pædagoger, der engagerer sig i deres arbejde og gør dagene ekstra særlige for de børn, som ikke holder ferie. Derudover er min fornemmelse, at flere end mig har haft dårlig samvittighed over at aflevere deres børn i den officielle skoleferie? Jeg har i hvert fald mødt flere “der er da synd”-kommentarer. Men man kan ikke altid tage fri, når det passer en bedst. Og i de tilfælde, skal man altså lade være med at have dårlig samvittighed! Jeg er sikker på, at vores fritidshjem ikke er det eneste sted, der bliver hygget ekstra om børnene i de her dage?

skoel

2 kommentarer

 • Marina / cand.mor

  300 børn?? Hold da magle, det var mange børn. Vi har heller ikke vinterferie herhjemme. Har jeg ikke haft, siden jeg gik i gymnasiet, og det er alligevel en rum år siden. Storebror herhjemme har heller ikke beklaget sig over at skulle i børnehave denne uge. Mere opmærksomhed til de få børn fra pædagogerne, lidt friere rammer og “jamen så gør vi lige det her i stedet”, og (som du selv skriver) mulighed for at lege sammen med andre børn end normalt. Faktisk ville han i morges helst bare hurtigt afsted i børnehave i stedet for at blive hjemme hos mig og hygge, til lillesøster havde sovet sin første lur. Rimelig overrasket mor 🙂

  Men nu er det snart weekend! Ha’ det godt, sødeste Signe.

  • copenhagenkiddo

   Ja mere endda! Men i dag var de kun lidt over 30 😀

   Og ja du beskriver det præcis, som det foregår her… Det er altså fedt, at børnene er så heldige at have et dejligt sted at være.

   Tak for din kommentar i øvrigt 🙂

   Kh Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *