Uncategorized

Kolonihave: Fra drøm til virkelighed

 

kolonihave drøm sådan får du enI vores familie havde vi mange gange talt om, hvordan den perfekte boligsituation ville være for os. Vi var ret enige om, at en lejlighed i byen kombineret med et kolonihave med mulighed for græs under fødderne om sommeren, ville være den perfekte løsning.

I foråret 2015, efter vores tredje barn var kommet til verden, begyndte drømmen om kolonihavehuset igen at titte frem. Og når først idéerne har sat sig fast i vores hoveder herhjemme, så rykker vi på dem!

Overvejelserne var mange. Skulle det være i cykelafstand, eller kunne vi leve med at skulle starte bilen op hver gang? Skulle det være tæt på en S-togsstation, så børnene kunne tage derud selv, når de blev lidt større?

Ret hurtigt fandt vi ud af, at en kolonihave på Amager i cykelafstand, ville være en drøm der først gik i opfyldelse om mange år. Enten skulle vi betale en kæmpe overpris eller også skulle vi stå på venteliste i mange år. Eller det vil sige – vi skulle vente mange år for overhovedet at komme på venteliste.  Og behovet for haven var der egentlig nu! Mens børnene var små og ville finde glæde ved haven.

Vi fandt ud af et par vigtige ting, når man vil have kolonihave til en rimelig pris; Haveforeningerne skal være medlem af Kolonihaveforbundet. Så er der nemlig loft på priserne, hvilket er en god sikkerhed for dig. Man skal søge andre steder end Den Blå Avis. Mange gange bliver husene kun sat til salg på foreningernes egne hjemmesider og nogle endda kun på opslagstavlen på fælleshuset. Så find de haveforeninger der tiltaler sig, og hold så øje med dem. Haverne bliver ofte solgt med lynets hast. En anden god ting at holde øje med er prisen på havelejen. En årlig haveleje på 6000 kr. er passene, og et godt pejlemærke på, at foreningens økonomi er velfungerende.

Jagten på kolonihaven satte ind

kolonihavedrøm

Med ovenstående overvejelser i baghovedet, pakkede vi en madkurv en søndag i starten af april, og satte kurs mod Brøndby Haveby, hvor jeg netop havde hørt, at to bekendte havde købt hus. Der er syv forskellige afdelinger derude, og vi kørte rundt og tjekkede opslagstavler for salgsopslag og var i øvrigt også så heldige at falde i snak med formanden for en af foreningerne. Vi var ret forelskede i området, og det tog os ca. 15 minutter i bil at komme derud.

Undervejs på køreturen derud opdagede jeg på Instagram, at endnu en bekendt havde kolonihavehus i Ballerup, så vi lagde også turen et smut forbi der. Her var også en have til salg, som ikke figurerede på DBA.dk. Så hvis du drømmer om en kolonihave, er det måden at gøre det på. Når beboerne derude har ansigt på dig, så er de også mere tilbøjelige til at huske dig, når husene kommer til salg.

Køreturene fortsatte weekend efter weekend, hvor vi besøgte forskellige foreninger, blandt andet også Ejby Sommerby, som er enormt hyggelig.

Da vi fandt HUSET

Endelig en dag efter et par måneder og et køb, der var gået i vasken, fandt vi et hus med potentiale. Grundlæggende var det bygget solidt, men det trængte i dén grad til en kærlig hånd! Huset lå i Havebyerne i Brøndby, og det var i det hele taget et ret fantastisk sted. Sælgeren gik med til at holde huset til os i to dage, så vi kunne nå at få et par familiemedlemmer med derud for at sikre os, at vi ikke sprang for hurtigt ud i noget.  To dage efter takkede vi ja, og i midten af juni var huset endelig vores på papiret!

Som I kan se, var der en del arbejde at gå i gang med (det er der stadig). Det er nu knap et år siden vi overtog vores kolonihave, og vi er stadig i fuld gang med at sætte i stand og få lidt liv i haven. Hvis du er interesseret i at se, hvordan huset blev forvandlet allerede i sommers, så kig snart ind, når jeg viser et tilbageblik på processen. Følg med på The Garden Tales facebookside, eller skrive dig op til vores nyhedsbrev lige her, så er du sikker på at få besked, når vi har nyt og spændende indhold.

 kolonihave

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *