Mad

Smagfuld, cremet pesto

pesto basilikum vitaminerVores frodige basilikumplante producerer simpelthen så mange store og duftende blade, at vi næsten ikke kan følge med. Min kollega, som er en meget erfaren havemand har sagt, at jo mere du tager fra planten, jo mere giver den dig. Så jeg plukker løs, og planten vokser derudaf! Derfor har jeg nu lavet en stor portion cremet pesto med masser af citron, parmesan og ristede pinjekerner. Den er super god og lækker. Og den smager af meget mere end almindelige pestoer du kan købe.

Cremet pesto af basilikum

Du skal bruge:

  • Tre håndfulde basilikumblade
  • Saften fra 1 (lille) økologisk citron
  • 40 gram ristede pinjekerner
  • 50 gram parmesan (revet)
  • Olivenolie (juster mængde i forhold til den ønskede konsistens)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Start med at blende basilikumbladene med citronsaften og 1/2 dl olivenolie
  • Tilsæt herefter de ristede pinjekerner og parmesanen
  • Hæld herefter ekstra olivenolie i, hvis du vil have pestoen mere flydende
  • Smag til med salt og peber.

Du har nu din egen lækre og cremede pesto fyldt med vitaminer! Perfekt til pastaretter eller ovenpå brødet. En favorit herhjemme er, når børnene får lov at få pasta med pesto med i madkassen. Dejligt nemt at lave aftenen i forvejen. Og så kan man hurtigt tilføje et stykke kylling og et par gulerodsstave for at opfylde næringsbehovet.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *