Børn,  Opskrifter

Gode havregrynsboller til madpakken

havregrynsboller til madpakkenForleden sad jeg og scrollede igennem mit Instagramfeed, da en af de piger jeg følger spurgte ud til alle efter den bedste opskrift på madpakkeboller. Der var flere, der anbefalede nogle havregrynsboller fra Louises Madblog, og jeg hoppede lige med på vognen og slog en dej sammen.

Jeg har nemlig en lidt kedelig tendens til at give det samme med hver dag, både fordi det er begrænset hvor mange forskellige slags pålæg og sjove snacks, jeg har råd til at købe hver uge. Men også fordi, børnene egentlig har nogle favoritter, som de bare foretrækker at få med. Netop derfor har Folke i et helt år fået fire kvarte med spegepølse i madkassen. Han er dog begyndt at kunne lide en smule variation, og vi har nu udvidet til frikadellemad og tunmad.

Men brødet er jo super at variere med også. Så jeg havde selv været på udkig efter en opskrift på gode madpakkeboller. Og dér kom den altså dumpende ned i skødet på mig, og bollerne blev mega gode! Der er både youghurt, havregryn og groft mel i.  I kan finde opskriften lige her. (Jeg forkortede dog bagetiden til 12 min.)

Jeg bagte dobbeltportion og smed en masse i fryseren, for det har jeg læst mig til er en god idé. Nu er mit spørgsmål så bare – hvad gør I andre når I bruger frosne boller til madpakken? For hvis jeg først tager den ud om morgenen, så når den ikke at tø op? Plus det ville blive noget snask med pålæg. Men tager man dem så ud om aftenen, og bliver de ikke tørre?

En venlig sjæl foreslog mig, at de skulle i ovnen igen, men det er der ikke tid til, når madpakkerne skal smøres. Så erfarne madpakkefædre og -mødre. Kom lige med jeres gode råd.

KH – en madpakkenovice (der har smurt kedelige madpakker i to år)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *