Opskrifter

Opskrift på hummus med peanutbutter

hummus med peanutbutter
Hummus med peanutbutter

bosch optimum køkkenmaskine

{INDLÆGGET ER SPONSORERET}

Bosch Optimum køkkenmaskine

Ovenfor ser i endnu en af de ting, der er super lækre at lave på Bosch Optimum køkkenmaskinen, som jeg skrev om for nylig. Nemlig marengs, som jo kan bruges i alle mulige afskygninger. Min ultimative favorit er at tilføje lakridspulver og lave flødeboller, men man kan også bruge det til nemmere ting. For eksempel til kyskager, ovenpå cupcakes (virkelig lækkert!) eller som på billedet længere nede i indlægget – på en islagkage, der skal have et ekstra touch.

bosch optimum køkkenmaskine

Opskrift på marengs:

  • 5 æggehvider (svarende til 4 bægre)
  • 250 g rørsukker
  • Hæl det i den helt rene skål og pisk i ca. 6-7 minutter indtil det er helt stift.

Med Bosch Optimum er det nemt at holde øje med tiden, da displayet viser, hvor lang tid der er gået. Og så kan du lave noget andet imens, fordi du ikke behøver at stå lige ved maskinen. Det er altså virkelig smart!

islagkage med marengs

Udover de søde opskrifter, som jeg har skrevet mest om, så er maskinen perfekt til hverdagsretter. For eksempel, når vi skal have nogle grøntsager i børnene, og vi blender grøntsagssaucen i den tilhørende blender, som kan placeres ovenpå maskinen. Eller når vi skal have suppe.

hummus i blender

Hummus som er ved at blive lavet i Vitastyle Blenderen

Vitastyle Blender

Da jeg som flere af jer ved er vegetar, så bruger jeg den lille Vitastyle Blender til vegetarisk pålæg eller en god pesto. Her er den helt perfekt på grund af størrelsen, og så kan delene nemt være i opvaskemaskinen bagefter, så det ikke bliver et kæmpe projekt i en travl hverdag.

Min favorit indenfor vegetarisk pålæg er hummus, som jeg gennem årene har lavet i alverdens afskygninger.

ingredienser til hummus

Her kommer en nem opskrift på hummus med peanutbutter, man kan lave på Vitastyle Blenderen. Det gode ved opskriften er, at den kan varieres efter smag. Du kan for eksempel tilføre mindre olie, hvis den skal være fedtfattig og i stedet tilføre mere vand:

Hummus med peanutbutter

  • 1 dåse kikærter
  • Citronsaft fra 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor spsk peanutbutter
  • 1 dl oliven- eller sesamolie
  • Afkølet kogt vand til konsistensen er som ønsket
  • Smag til med soya, spidskommen, salt og peber

Blend det kikærter, citronsaft, olie, hvidløg, peanutbutter. Tilføj herefter vand til ønsket konsistent og smag til med soya og krydderier og evt. mere citronsaft til sidst.

Tip: prøv at twiste din hummus med persille i stedet for peanutbutter. Det er også rigtig lækkert, og du får alle de gode næringsstoffer fra persillen – blandt andet c-vitamin og jern!

hummus med peanutbutter

Det var nok om mad og maskiner. Nu til den heldige vinder af konkurrencen.

Vinderen blev Pia, som er blevet kontaktet pr. mail. Stort tillykke og tak til alle jer, der deltog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *