
Sødmefyldt og sprød rabarbercrumble
Jeg havde succes med en rigtig god rabarbercrumble i weekenden. Vi fik nogle gode venner på besøg i kolonihaven, og jeg skulle finde på en god dessert. Hvad bedre end noget med rabarber, når nu vi har så mange i haven?
Den sødmefyldte rabarbercrumble var hurtig at lave. Faktisk havde jeg allerede en pose rensede og udskårne rabarber i fryseren. Så det var vitterligt kun at røre alle ingredienser sammen og sætte i ovnen. Nemmere kan det ikke være.
Til denne rabarbercrumble skal du bruge:
- 700 g rabarber, renset og skåret i skiver
- 100 g sukker
- 2 tsk vaniljepulver
Til crumble:
- 150 g smør
- 2 dl havregryn
- 2 dl mel
- 1 knivspids salt
- 80 g rørsukker
- 4 små Anthon Berg marcipanbrød (findes i samlet pakke)
Rabarber, sukker og vaniljesukker røres sammen i et fad.
Ingredienserne til crumblen smuldres og mases sammen til en masse, hvorefter det fordeles over rabarberne.
Lad den stå indtil en halv time før den skal bruges, og sæt den så i ovnen 30 minutter ved 200 grader, så den kan serveres straks efter. Vi serverede med flødeskum. Det var altså rigtig rigtig godt! De små marcipanbrød tilførte lige den ekstra sødme og sprødhed. Egentlig ville jeg havde købt almindelig marcipan, men det havde de ikke, og så var denne løsning faktisk ret perfekt!
Herunder kan I se processen step by step.

Rabarbercrumblen kan sagtens gøres klar et par timer før gæsterne kommer.
Den smukkeste kjole
Du vil muligvis også synes om

DIY – planteskilte
29. juni 2017