Mor-livet,  Skønhed

Dag 10 med zz creme

zz creme forloeb

I går lovede jeg en update på mit forløb med zz cremen i kampen mod rosacea. Det er nok kun relevant for de af jer, som også har hudproblemer. Mit første indlæg om zz creme finder I her. Et ret grænseoverskridende indslag, hvis jeg selv skal sige det. Det er babysteps at komme igennem behandlingen, og fremskridt ser jeg kun lidt af, så jeg må væbne mig med tålmodighed. I mellemtiden har jeg læst lidt mere og fulgt med i diverse fora på digitale medier.

Jeg har fundet ud af, at kuren med zz creme betyder, at

 • den skal bruges to gange dagligt i minimum 90 dage
 • jeg herefter skal bruge den ca. en gang ugentligt for at holde Demodex-miden nede

Jeg var egentlig startet med kun at ville bruge den om aftenen på grund af den voldsomme måde, huden reagerer. Men hvis jeg skal gå all in, må jeg gøre det efter foreskrifterne.

Så jeg startede op to gange dagligt på 2. eller 3. dagen. Det er det første, jeg gør efter badet om morgenen, så jeg efter et stykke tid kan lægge make up.

Jeg prøver at rense huden allerede, når jeg kommer hjem fra arbejde, for så kan jeg nemlig nå at få behandlet med noget fugtgivende, inden jeg igen bruge zz creme om aftenen.

På 7-8. dagen begyndte tørheden at vise sig. Tørheden har kun taget til siden da. Den første uge skete der ikke meget andet, kan I se på nedenstående to billeder.

dag 3 zz creme

Dag 8 zz creme

Jeg kunne dog stadig bruge make-up og var blevet ret glad for en cc creme fra L’Oréal , som både giver solbeskyttelse (meget vigtigt for rosacea-hud), dulmer rødme og giver en jævn farve til ansigtet. Der er dog parfume i (fy!fy!), men efter jeg fik en prøve i Matas, blev jeg ret glad for den. Så kunne jeg nemlig give min hud en pause fra make-up børsten, som godt kan genere en tynd og tør rosacea-hud. Hvis I er interesserede i at prøve, kan I altid bede om en lille bøtte med en prøve i først. Så kan I se, hvordan den fordeler sig på huden, om farven passer og endnu mere vigtigt – hvordan huden reagerer på den. Jeg tror nemlig ikke den er lige god for alle. Det er blandt andet den, jeg har på som make up på billedet herunder (dag 9), og den dækker ret fint. Men….

rosacea cc creme L'Oréal

På dag 10 havde vi balladen. Min hud er nu så tør, at jeg føler, jeg er ved at skifte ham!! Jeg smurte den dækkende creme på efter ZZ cremen, men den kunne slet ikke fordele sig på min hud, som bare sad i flager.

Jeg må altså indstille mig på nogle dage uden make up indtil min hud genfinder fugtbalancen. For det skulle den gerne gør. Det hele forløber nemlig efter planen, hvor det er meget normalt med en tørhedsperiode netop nu.

På følgende billede kan I se huden på dag 10 lige efter påførsel af ZZ creme. Den er mucho tør. Efter mit fejlslagne forsøg med en farvende cc creme, gav jeg i stedet huden et skud fugt, og endte så som øverste billede. Det er måske svært for jer at se forskel. Men den er der 😉 Jeg skal helst sikkert bruge weekenden på at give fugt flere gange dagligt. Jeg bruger et par forskellige produkter til det, som jeg vil vise jer en af dagene.

dag 10 med zz creme

Nu vil jeg se frem til næste opdatering, hvor der forhåbentlig også er forsvundet noget mere rødme. Måske bliver det slet ikke så slemt at gå uden make up. Men jeg glæder mig alligevel til tørheden fortager sig, så jeg igen kan bruge min farvende cc creme. Og ja – det er forvirrende med alle de creme-betegnelser som ligner hinanden, men:

 • ZZ creme er den behandlende creme til rosacea og
 • CC creme er en farvet dagcreme med solfaktor, som neutraliserer rødmen

Er I andre, som har bestilt zz cremen hjem, og har lyst til at dele jeres oplevelse?

9 kommentarer

 • Julie

  Sejt gået! Og jeg kan altså se forskel på dag 3 og 10 🙂 bruger du ikke Soolantra, mens du er på zz-kuren? Og hvordan er rækkefølgen i så fald? Synes Soolantra gjorde min hud væsentligt mindre tør – og det er faktisk vedblevet sådan, efter jeg er stoppet med den for ca 2 mdr siden. Min hud er nærmest en kombineret/fedtet hudtype nu, og den har særligt efter rosacea diagnosen været umættelig hvad angår fugt. Glæder mig til at se, om ZZ kan gøre en afgørende forskel for dig.

  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Det er jeg så glad for at høre 🙂
   Jeg har faktisk glemt Soolantra nogle dage, men her i weekenden huskede jeg den igen. Og du har nemlig ret , den gav mig også fugt i modsætning til mange andre cremer. Lige nu er tørheden dig så ekstrem at intet nærmest er nok 🙂 hvor længe var du på Soolantra?

   • Julie

    Jeg var på Soolantra i 5 uger i alt. Huden ‘sejlede’ lidt i fedt til sidst (den gav virkelig fugt..!), og dermed blev huden ret uren, så jeg stoppede med den. Men min hud er som sagt vedblevet med at være meget mere fugtmættet end nogensinde. Håber det lykkes dig at få bugt med tørheden – man kan jo stå meget igennem, hvis det så betyder, at det hjælper i sidste ende (og så har du valgt den rigtige årstid :))

    • Camilla Nielsen

     Hej er spørgsmål ang isotretenin- har du skrevet er indlæg om det? Jeg har også rosacea og mit største problem lige pt er ikke rødme men en helt sindsygt fedtet hud og fedtet hår. Helt uudholdeligt 🙁 overvejer isotretenin for at få nedsat talgproduktionen. Jeg har fået oracea længe og bruger soolantra on/off

     • Signe

      Hej Camilla. Jeg har skrevet et indlæg om hvilke produkter jeg har brugt til at fugte med, da jeg var på iso. Men ikke om isotretinoin generelt. Der kan jo være ekstremt mange bivirkninger, men trods dem er jeg glad for at jeg tog kuren.

  • Mette

   Hej,
   Jeg ved det er et gammelt indlæg, men hvordan endte din hud efter brug af zz cremen? Blev det bedre / eller virkede det ikke?

   På forhånd tak for svar.
   Hilsen Mette

   • Signe

    Hej Mette, det blev bedre, men inden jeg var færdig med behandlingen, startede jeg op på isotretinoin, og da huden bliver meget tør af isotretinoin, så droppede jeg zz cremen, da den også virker udtørrende. Jeg brugte den så efterfølgende nogle gange ved små-udbrud, men har ikke haft behov for at bruge den kontinuerligt siden.
    Mange hilsner
    Signe

 • mette petersen

  1000 tak for dine fine personlige indlæg. Jeg har fået rosacea ifb med meget stress og overgangsalder og vil meget gerne købe både zz creme og cc creme – men hvad hedder de egentlig sådan rigtigt og hvor køber jeg dem ?

  • Signe / Copenhagen Kiddo

   Kære Mette

   Tak for din søde kommentar. Jeg købte zz cremen her, hvor den bliver kaldt DemoDerm Anti Pickel Creme

   Og CC cremen, som jeg dækker rødmen med købte jeg i Matas, men du kan også finde den på det her link

   Ellers kan jeg anbefale en anden CC-creme, som jeg er blevet glad for sidenhen. Den er fra pH Formula, og den er mere blid mod huden og uden parfume. Den kan du læse om på dette link.

   Og

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *