Børn,  Familieliv

Det store øjeblik, hvor børnene skal skrives op til skole

{Indlægget er sponsoreret af Københavns Kommune}

tegn din drøm skolestart
F tegner sit bidrag til konkurrencen #tegndindrøm. Her skal børn tegne deres fremtidsdrømme. Se længere nede i blogindlægget, hvordan dit barn deltager.

Så er det nu! Tid til skolevalg og opskrivning

Det er blevet november og den tid på året, hvor de kommende skolebørn skal skrives op til skolestart. Det er fem år siden, det var vores tur. Det var forbundet med spænding og glæde, og jeg kan huske, at jeg læste en masse om de folkeskoler, der lå i nærheden af os. Vi besøgte to af de nærmeste folkeskoler til deres åbent hus arrangement. Tiden var rigtig godt givet ud, for vi fik et indtryk af skolerne og deres værdier, målsætninger og faglighed. Folke var med os rundt og syntes, det var så spændende at se skolerne, deres faciliteter og de børn, han måske skulle lære at kende. Det var den fedeste fornemmelse at få et lille indblik i, hvad de kommende 10 år skulle byde på for vores barn.

Valg af skole i vores nærområde

Vi endte så med at udskyde skolestarten et år, så Folke måtte vente lidt ekstra tid på at komme i gang. Men vi fik gjort os en masse tanker omkring skolevalg, og en af de vigtige parametre for os var, at skolen gerne måtte være forankret i lokalområdet. Sådan at han om få år selv kunne gå hjem til vennerne efter skole og ikke skulle være afhængig  af sine forældre for at komme omkring til vennerne.

Plads til forskellighed

Jeg kan huske, at noget af det vi talte med personalet i børnehaven om var, at det ville blive super godt for F at komme i en skole med så stort et “udvalg” af børn, hvis man kan sige det sådan. Han er nemlig ikke den typiske dreng, der løber ud på fodboldbanen og danner bånd gennem sine fodboldskills. Han er mere til lego-byggeri og at fordybe sig med en tegning. I børnehaven var det mest pigerne, han legede med. Det betød så meget for mig, da vores pædagog fortalte om muligheden for at møde ligesindede i skolen, og at jeg ikke skulle være nervøs for ham.

Ganske rigtigt mødte han en masse søde børn fra både hans egen og andre klasser, så der er altid nogen at tale og lege med. Netop legen er han (heldigvis) stadig interesseret i, som snart 10-årig, og igen kan jeg kun glædes over, at han på fritidshjemmet, der er tilknyttet skolen, altid kan finde nogen, der vil være med.

Der har heller ikke været nogle drillerier, når han vælger at dukke op stort set hver dag i en måned med jakkesæt og slips (han er allerede toptunet slipse-binder). Måske et par kommentarer hist og her, som han heldigvis sagtens kan håndtere, men lige så mange thumbs up og en accept af, at alle er forskellige, men at man godt kan være kammerater alligevel. Det er en af de kæmpe forcer ved folkeskolen, der er mangfoldighed og højt til loftet. Jovist har der været udfordringer. Det er nok svært at undgå med så mange forskellige børn, men min opfattelse af det er, at det bliver tacklet og de i fællesskab arbejder på de problemstillinger der opstår i klassen.

Oplevelser der åbner øjnene op for muligheder

Jeg har tidligere skrevet om de muligheder jeg oplever mine børn have i København. Selvom de er startet i skole, så slutter deres ture ud af huset ikke. De kommer ud og oplever både teater, natur og museer. Gennem både undervisningen og oplevelserne bliver de formet og får øjnene op for nye interesser og ser de muligheder de har, når de engang bliver store, hvadenten de vil være skuespiller, IT-geni eller dyrlæge. Der er mulighed for at dyrke sine interesser. I F’s klasse har der fra starten været et stort fokus på kunst, og det har været helt fantastisk for ham, for han drømmer om at blive en dygtig tegner og bruger enormt meget tid på det. Så for ham er det fantastisk at kunne udfolde sig her. Så sent som i sidste uge fik klassen mulighed for at komme i det Kongelige teater, hvor de prøvede skuespil af med en skuespiller. Folke store drøm er dog stadig at arbejde med både at tegne og udvikle computerspil, som han også forsøger at vise med sin tegning.

tegn din drøm skolestart tegn din drøm skolestart tegn din drøm skolestart tegn din drøm skolestart

Konkurrence

Som nævnt under F’s tegning kører der netop nu en konkurrence på Instagram, hvor børn kan tegne deres fremtidsdrømme. Man kan vinde en aktivitetspakke til sit barns børnehave eller skoleklasse, som kan være udgangspunkt for sjove lege og aktiviteter i børnehaven eller klassen. For at deltage, så upload et billede med dit barns tegning til Instagram med #tegndindrøm, og husk fornavn, alder og at forklare, hvad tegningen viser.

Tegnelegen går i gang mandag d. 6. november og afsluttes mandag d. 26. november, når den digitale indskrivning slutter (du kan skrive dit barn op her). Herefter bliver der trukket en vinder.

tegn din drøm skolestart tegn din drøm skolestart

Hvad med jer?

Går jeres børn i folkeskole? Eller er det ved at være tiden for, at de skal skrives op? Hvilke overvejelser gør I jer om valg af skole? Byd meget gerne ind i kommentarfeltet. Jeg synes det er spændende at høre, hvordan andre tænker og prioriterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.