Familieliv

Et tilbageblik på 2017

Vi er tæt på at være en uge inde i 2018, og jeg prøver at komme mig efter en sjov og festlig nytårsaften hos Lisbeth. Jeg startede 2018 med en ekstremt hektisk uge på arbejdet, og jeg har måtte kapitulere hver dag, når børnene er blevet puttet ved at gå i seng og falde i søvn til en indholdsløs tv-serie.

Men nu er det weekend, og dermed er der også overskud til at se tilbage på det år, der netop er gået. Der har været nogle ret store begivenheder, og så er vi startet på et nyt kapitel i vores liv.

2017 er det år i bloggens levetid, hvor jeg har skrevet mindst herinde. Det skyldes en blanding af at have tre børn, jeg skal være der for, og at arbejde og studie har fyldt min tid ud.

Sidste hånd på specialet

De første par måneder af året lagde jeg sidste hånd på mit speciale samtidig med, at jeg søgte jobs på livet løs og arbejdede den sidste tid på mit skønne studiejob hos Essencius. En uge inden jeg afleverede speciale, var jeg til jobsamtale, og jeg fik jobbet. Det var en kæmpe lettelse at vide, at jeg havde et sted at starte, når mit studie sluttede.

fars dreng

I starten af marts afleverede jeg så specialet, og det var en kæmpe lettelse. Selve specialet var dét, jeg havde frygtet allermest gennem min studietid, og jeg kunne næsten ikke tro på, at jeg var så tæt på mål. Jeg var jo scanningssygeplejerske, inden jeg startede på IT Universitetet, og jeg havde fra starten en følelse af, at jeg ikke var god nok til at gennemføre studiet. Jeg følte mig slet ikke lige så akademisk som de andre, og det påvirkede mit selvværd ikke at føle mig dygtig nok.

Mor-datter rejse

disneyland paris rejseguideI tiden mellem aflevering og forsvar af specialet tog jeg nogle dage ud af kalendere, da jeg blev inviteret på pressetur til Disneyland Paris i forbindelse med deres 25 års jubilæum. Det var en magisk tur, hvor vi fik set en masse af, hvad Disneyland har at byde på. Jeg drømmer nu om en endnu tur dertil, hvor der er tid til at udforske i vores eget tempo, for vi kunne sagtens have brugt mere tid på at opleve det fine sted.

Kandidatforsvar og nyt job

kandidater ITU 048c4717-b4cb-486d-b24f-b466ed655d1b

Tiden kom også til den længe frygtede eksamen, hvor jeg skulle forsvare specialet sammen med min makker, Sara. Jeg tror ikke, jeg har været så nervøs nogensinde, men det gik fantastisk, og vi gik derfra med et 12-tal. Vi var så glade og stolte. Jeg var også meget træt, og var ikke meget værd resten af aftenen. Men nu var jeg endelig færdig!

Dagen efter startede jeg op på mit nye job som it-projektleder. Et job der har været fedt at starte på, men også haft en meget stejl læringskurve. For nok har jeg gået på IT Universitetet, men min uddannelse har handlet om brugerrejser, servicedesign og innovation. Ikke om it-systemer, teknik, politisk tæft og ledelse. Så det har krævet meget af min energi, og jeg føler jeg lærer noget nyt hele tiden. Selv her otte måneder senere, føler jeg mig ny i det hele.

En sommer med dejlige oplevelser

kardemommeby dyreparken kristiansand

Vi havde også fornøjelsen af en forlænget weekend i Dyreparken Norge, som havde inviteret familien på en pressetur, så vi kunne opleve, hvad de havde at byde på. Det var en helt fantastisk tur, hvor vi alle hyggede os. Selv F, som mente han var lidt for gammel, endte med at elske det. Vi oplevede old school cirkus, fineste fine Kardemommeby, sørøverskibe og meget mere.

Voxtrup og KiddoVi havde også nogle hyggelige dage i Nanas families sommerhus nord for København. Børnene og fædrene badede, mens vi var krea på stranden. Vi spiste masser af lækker mad og fik snakket en hel masse. Jeg håber vi får nogle hyggelige timer med dem igen i 2018.

Lækker mad og hyggelige stunder med kolonihaven som base

chatol kolonihave

Vi boede i kolonihaven meget af sommeren, og med den som base fik vi oplevet en masse. Vi var blandt andet en tur forbi Badesøen, som børnene ELSKER, og så besøgte vi det hyggelige gartneri, Grennesminde og spiste i deres hyggelige cafe i drivhuset.

grennesminde lørdagsudflugten

Vi fik lavet nyt fint soveværelse i kolonihaven og ikke mindst lavet en masse lækker mad. Se links til opskrifter under billederne.

brownie chokoladekage

kageopskrifter
Lækre kager til min fødselsdag

Rabarberdessert

Rabarbercrumble. Klar til at sætte tænderne i 🙂

smashed potatoes kartoffel opskrift
Lækre tapasretter. Find to opskrifter her.

Mor og søn til London

I august tog jeg Folke under armen og drog til London. Vi havde tre dage, og hovedformålet med turen var at se Harry Potter Studios. Det har været fantastisk at være på tomandshånd med børnene i år. Det kan helt klart anbefales, for man får talt sammen på en helt anden måde end normalt, når hele familien er samlet.

I kan læse  meget mere om vores tur til London her.

london diagonalstraede harry potter
Diagonalstræde var vi selvfølgelig også forbi, og som alt det andet er det bare helt fantastisk at gå igennem gaden.
jamie's italian covent garden
Vi spiste aftensmad på Jamie’s Italian ved Covent Garden
soho london
En af de hyggelige smalle gader i SOHO

Efterårridebanen

I efteråret var V så heldig at få plads på den lokale rideskole, hvor hun har stået på venteliste i to år. Det er et helt fantastisk sted, og hun elsker at komme der. Både for at hygge om hestene og for at ride. Det har lært hende at være mere selvstændig, da hun selv skal gå hjem og klæde om og gå til ridning. Det har også betydet, at hun nogle gange er kommet et par timer for tidligt, og at hun andre gange et gået i stå derhjemme uden at komme afsted. Det kan være lidt utrygt for mig som mor, men for hende er det rigtig godt at få lov at stå på egne ben.

Det var også i efteråret, at vi (jeg) valgte at tage imod nogle hittekillinger, som var fundet efterladt i et sommerhusområde. Det var så hyggeligt, og børnene elskede det. Men det var samtidig et kæmpe arbejde at flaske dem op og hvad der ellers hører til.

kattekilling sutteflaske

At jeg så også skulle opereres for rectus diastase i samme periode, var måske ikke helt gennemtænkt 😉 Der var jeg nemlig ret immobil i en længere periode.

Vi brugte flere weekender i december på at være i Strib, hvor vi også holdt jul. Året sluttede vi som sagt af med et brag af en fest, hvilket var den bedste måde at runde 2017 af på. 2017 – tak for et dejligt år. Vi glæder os til at se, hvad 2018 byder på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.