
Opskrift på en rigtig god sommerlig salat
For tiden prøver vi at stramme lidt op på madvanerne. Vi var nemlig kommet ind i en usund rutine med lidt for meget af det hele. Masser af pasta, masser af ost på maden, lidt slik om aftenen – det hele løber op, og pludselig var det lidt svært at knappe bukserne 😉
Vores kostomlægning fortsætter, indtil vi smutter til Sicilien. Så sætter vi den på pause, så der kan indtages is, pizza og pasta i lange baner. Når vi så kommer hjem, er det tilbage på sund kost.
Vi logger det hele i MadLog, og på den måde får jeg også udviklet nogle opskrifter, som jeg kan dele her på domænet. Første uge er netop gået, og Thomas har tabt 2,5 kg og en del cm. Jeg har tabt et enkelt kg og en cm. Men det er også fint. Det er jo heller ikke meningen, at jeg skal smide det hele på en gang 😉
Anyways, under billedet herunder får I opskriften på en af vores salater, som er dejlig sommerfrisk. Salaten er selvfølgelig vegetarisk og indeholder 12 % protein.

Opskrift på sommersalat med savoykål, æble og nødder
Ingredienser:
- 385 g savoykål
- 80 g Puck Middelhavsinspireret ost (feta)
- 165 g æble
- 125 g blandede nødder (Lidl har fx en god nøddeblanding)
- 50 g æblecidereddike
- Soya (til at riste nødderne i)
Fremgangsmåde:
- Æbler og kål snittes fint.
- Fetaen skæres i tern.
- Ovenstående blandes i en skål sammen med æblecidereddike.
- Nødderne ristes i soya og tilsættes til sidst.
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi: 132 kcal
- Protein: 3,7 g
- Kulhydrat: 12 g
- Fedt: 7,3 g
På grund af nødderne er fedtindholdet i salaten forholdsvis højt. Men det er de sunde fedtsyrer, og ved at spise nødder kan du faktisk sænke dit LDL-kolesteroltal (det dårlige kolesterol) og forhøje det gode HDL-kolesterol. Du kan læse mere om forskellige typer nødders næringsindhold her.
Du vil muligvis også synes om

Nemme små tærter af tarteletter
2. august 2019
Sødmefyldt og sprød rabarbercrumble
5. juni 2017