salat med asparges og æg
Opskrifter

Opskrift på vegetarisk salat med asparges og æg

Jeg fylder mig med grøntsager i disse dage, hvor jeg prøver at leve sundt. Det vigtigste for mig som vegetar er at huske at få nok proteiner. Nu hvor jeg logger min mad, så er det heldigvis nemt at følge med i, hvor meget jeg får af hhv. kulhydrater, fedt og proteiner.

Den nemmeste måde at få færre kalorier på

Den nemmeste måde for mig er helt klart at undgå pasta, ris, kartofler og bulgur i mine retter. På den måde kan jeg spise meget mere af alt det andet gode, fordi der skal så store mængder af ovenstående til før, jeg bliver mæt. Men hvis mine opskrifter er uden pasta og ris mm., så kan jeg spise mere. Så det er en af mine små tricks (I vidste det sikkert allerede – det gjorde jeg også, men når man er pastaelsker, så er det meget nemt at glemme 😉 )

Jeg bruger som regel linser, kikærter eller quinoa som erstatning for pasta, ris og kartofler. Hvidt brød undgår jeg helt, men jeg spiser rugbrød af og til, når det skal være nemt og hurtigt.

Forleden lavede jeg en ny salat med asparges og smilende æg, som jeg selv syntes blev ret vellykket.

Opskrift på salat med asparges og smilende æg

Ingredienser:

 • 495 g grønne asparges (1 pakke)
 • 1 stor  rød peberfrugt
 • 125 g rucola (1 bakke)
 • 3 øko æg
 • 2 tsk olivenolie (til at stege asparges i)
 • 1 stor peberfrugt, rød
 • Citronpeber fra Santa Maria
 • Rød balsamico til dressing
 • Flagesalt

Fremgangsmåde:

 • Kog æggene i 8 minutter, så de bliver smilende
 • Skyld rucolaen
 • Skær peberfrugten i tern
 • Rens asparges og skær dem i ca 2 cm lange stykker
 • Steg asparges på panden i lidt olivenolie, salt og citronpeber. Jeg steger dem ved høj temperatur, så de får lidt farve, men der stadig er bid i dem.
 • Når asparges er kølet af, kan du blande alle ingredienserne. Æggene halverer du og ligger på til sidst. Herefter drysser du med flagesalt.
 • Balsamicoeddiken stiller jeg ind på bordet, så vi kan dosere efter smag og behag.

Næringsindhold pr. 100 g:

 • Energi: 53 kcal
 • Protein: 3,4
 • Kulhydrat: 2,9
 • Fedt: 2,7
salat med asparges og æg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.